Ηδη από την Παρασκευή ψηφοφόροι φεύγουν με κάθε μέσο για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους ώστε να ψηφίσουν για τις εκλογές, ενώ ισχύουν μειωμένες τιμές σε τραίνα και ΚΤΕΛ.
Συγκεκριμένα μειωμένες κατά 30% τιμές εισιτηρίων προσφέρει στους επιβάτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διευκολυνθούν να ταξιδέψουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Η έκπτωση αφορά στα εισιτήρια για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Δικαστικοί επιμελητές στις εκλογές
Επίσης, έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους, για τη μετακίνησή τους από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet, και θα ισχύσει και στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο.

Για επιβάτες οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κλπ), εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε ομόφωνα όπως όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγήσουν στους ψηφοφόρους έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των κανονικών εισιτηρίων, μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις, κατά τα χρονικά διαστήματα :

α) από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και

β) από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019 για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η έκπτωση αφορά, επιπλέον, τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους τους. Η έκπτωση είναι επί των κανονικών εισιτηρίων. Δεν δίνεται δηλαδή κάποιο επιπλέον κίνητρο π.χ. στους φοιτητές ή στους πολύτεκνους κλπ, που ιδίως μετακινούνται με ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πάνε να ψηφίσουν, καθώς αυτοί δεν εκδίδουν κανονικό αλλά μειωμένο.

Ανοιχτά διόδια -Ποιες είναι οι ακριβείς ώρες ελεύθερης διέλευσης

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται την προσεχή Κυριακή -ημέρα διενέργειας των εκλογών- η διέλευση από τα διόδια των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το μέτρο αφορά όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και την Αττική Οδό.

Ποιες ώρες θα μείνουν ανοικτά τα διόδια κατά τις εκλογές
Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή), μέχρι και τα μεσάνυχτα (24:00) της Κυριακής, 26ης Μαΐου.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός