Πριν καλά καλά ξημερώσει, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν ξανά στα Εξάρχεια. Αυτή τη φορά η επιχείρηση αφορά ναρκωτικά.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών μαζί με δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (17.10.2019) στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σε κτίριο επί της οδού Οικονόμου, όπου, σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Εκκενώθηκαν δύο καταλήψεις χτες
Περισσότεροι από τριάντα αλλοδαποί διέμεναν στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Σπύρου Τρικούπη 57, στην περιοχή των Εξαρχείων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές.

Το συγκεκριμένο κτίριο ήταν παλαιό ξενοδοχείο.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες. Οι αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κτίριο, στο οποίο διεξάγεται επιχείρηση, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ένας αλλοδαπός. Σημειώνεται, ότι πρόκειται για το κτίριο όπου είχαν δεχθεί επίθεση άνδρες του Λιμενικού Σώματος τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Και τα δυο κτίρια ανήκουν σε ιδιώτες.