Νέες προειδοποιήσεις για αναζωπύρωση του κοροναϊού ύστερα και από τον συνωστισμό που φαίνεται να επικρατεί σε διάφορες ανοιχτές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα έστειλε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε πως ήδη πλέουμε πάνω στο δεύτερο κύμα κοροναϊού ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και ότι μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς πανηγύρια. Μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τα νέα κρούσματα υπογράμμισε ότι έχουμε ορφανά κρούσματα τα όποια αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα στις επαφές τους και πως υπάρχουν ακόμα μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την 15χρονη, που διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής, ο κ. Γώγος δήλωσε ότι τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό τον ιό. Παράλληλα, σχολίασε ότι πλέον το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά των πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε, δεν τηρούνται τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Εξ΄αυτών τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Συνολικά 24 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα εισαγόμενα στη λίστα. Από αυτά, 6 πολίτες διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην Αττική, 5 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ημαθία και 6 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Στην Κοζάνη επικρατεί προβληματισμός λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο συντονιστής ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, γνωστοποίησε ότι υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην περιφέρεια. Ο κ. Ρωμιόπουλος σημειώνει ότι ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι Κοζάνης, τρεις κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής.

Θετική στον κορωνοϊό 15χρονη σε κατασκήνωση -Μία κοινοτάρχης και 4 παιδιά διαγνώστηκαν αρνητικοί
Συναγερμός σήμανε σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής, καθώς μια 15χρονη διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Η ανήλικη, που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου, ανέβασε πυρετό με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και να βρίσκεται υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Αμεσα ενημερώθηκαν οι γονείς της και απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Η 15χρονη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και ούσα καλά στην υγεία της βρίσκεται στο σπίτι της. Την ίδια ώρα, στην κατασκήνωση απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο κατάλυμα με τη 15χρονη, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης, Χρήστο Σκούρα, που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μία κοινοτάρχης και τέσσερα παιδιά, που διέμεναν στον ίδιο χώρο με την 15χρονη, υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό, και βγήκαν αρνητικοί.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης. Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.