Εκατοντάδες βόμβες εντοπίστηκαν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκαλώντας σοκ καθώς οι βόμβες βρέθηκαν τυχαία κατά την διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Για το απίστευτο γεγονός μίλησε ο δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολη Γιάννης Κωνσταντάτος σημειώνοντας πως: «Οι βόμβες ήταν πολύ περισσότερες από τις 314 που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως εξήγησε οι βόμβες βρίσκονταν κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις. «Ακριβώς δύο μέτρα κάτω από τα πόδια μας είχαν κρύψει οι Γερμανοί 314 πυραύλους αέρος», είπε ο κ. Κωνσταντάτος.

Πώς βρέθηκαν οι βόμβες των Γερμανών στο Ελληνικό

«Η αιτία της συνάντησης με τον στρατό προχθές που έφερε στην επιφάνεια την ενημέρωση αυτή, είναι επειδή έχουν βρεθεί διάσπαρτες μέσα στο αεροδρόμιο, σε διάφορα σημεία πάρα πολλές βόμβες που δεν εξερράγησαν στην περίοδο των βομβαρδισμών όχι από τους Γερμανούς, ήταν συμμαχικές βόμβες που βομβάρδιζαν τους Γερμανούς που είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο, οι οποίες βεβαίως προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή όταν ο στρατός ελεγχόμενα, χωρίς κίνδυνο για τους κατοίκους μας, τις απενεργοποίησε. Όμως στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε η αποθήκη των Γερμανών, αποθηκευμένες η μία πάνω στην άλλη, κρυμμένες δηλαδή, δύο μέτρα κάτω από τη γη και κάτω από τις εγκαταστάσεις», εξήγησε.

Όπως είπε, «το παράδοξο είναι ότι δεκαετίες τώρα έχει γίνει αεροδιάδρομος, γραφεία ακριβώς δίπλα, Ολυμπιακές και δημοτικές εγκαταστάσεις και από θαύμα αυτός ο φουκαράς που έσκαβε, δεν έσκαψε δύο μέτρα πιο δεξιά για να γίνουμε κούγκι. Θα είχαμε γίνει παρανάλωμα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tsylm7jdg9)