Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο Ηρώο του χωριού Κορνοφωλιά του νομού Έβρου, από τμήμα Εθνοφυλάκων του Τάγματος Εθνοφυλακής Τυχερού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και δημοσιοποιήθηκε από το ΓΕΣ.            

Τυπική μεν ενέργεια που μπορεί να μην υλοποιείται σε άλλες περιοχές της Πατρίδος μας (κακώς), αλλά στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή του Έβρου τέτοιες ενέργειες, ιδίως όταν γίνονται από μονάδες της Εθνοφυλακής, δηλαδή από τους ίδιους τους προμάχους κατοίκους της περιοχής, έχουν πολλαπλάσια αξία και σημασία.            

Ιδίως στο συγκεκριμένο χωριό της Κορνοφωλιάς, στο στρατιωτικό φυλάκιο της οποίας, στις 8 Απριλίου 2004, σημειώθηκε μία σπάνια τραγωδία που έπληξε την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων τουλάχιστον εν ειρήνη.            

Αντιγράφουμε επί λέξει το τότε τραγικό ανακοινωθέν του ΓΕΣ, που δημοσιοποιούσε τη φοβερή είδηση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 08 Απριλίου 2004 και ώρα 08.45, σε Φυλάκιο στην περιοχή Κορνοφωλιάς του Ν. Έβρου, κατά την προσπάθεια τοποθέτησης του ιστού της σημαίας στη βάση της, ύστερα από συντήρηση την οποία είχαν κάνει οι άνδρες του φυλακίου, αυτός ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υποστούν ηλεκτροπληξία, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο των παρακάτω οπλιτών: 

- Στρ (ΤΘ) Χατζηροδιάς Αντώνιος του Δημοσθένη, ετών 20, από Θεσ/νίκη 

- Δνέας (ΠΖ) Θεοδωρούδης Νικόλαος του Θεοδώρου, ετών 28, από Νικήσιανη Καβάλας 

- Λχίας (ΠΖ) Δημητριάδης Χαράλαμπος του Ανέστη, ετών 26, από Δράμα 

- Στρ (ΠΖ) Τσίπης Άγγελος του Δημητρίου, ετών 20 από Συκιές Θεσ/νίκης 

- Στρ (ΠΖ) Χρυσαφίδης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 20, από Σκύδρα Πέλλας».

Στη Μνήμη όλων αυτών των παλληκαριών, που έχασαν τη ζωή τους εν ειρήνη, υπηρετώντας την Πατρίδα υπό τη Γαλανόλευκη, τέτοιες ενέργειες όπως αυτή των Εθνοφυλάκων του Τ.Ε.Τυχερού έχουν τη δική τους μοναδική Αξία και Τιμή.  

Λ.Σ.Μ.