Την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις Πανεπιστημιακές υποδομές καταγγέλλει ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής και υποψήφιος Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

Η παρέμβασή του γίνεται με αφορμή τις εικόνες ντροπής που δημοσιεύτηκαν για την φοιτητή εστία στα Ψαχνά.

Ειδικότερα, ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρει:

  «Με αφορμή τις εικόνες ντροπής που δημοσίευσε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του συγκροτήματος του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά (φοιτητική εστία του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, https://www.in.gr/2019/04/03/greece/eikones-ntropis-se-estia-tou-tei-xalkidas-ygeionomiki-vomva/) είναι επιβεβλημένο πλέον η Διοίκηση του ΕΚΠΑ να μεριμνήσει για την επισκευή και την συντήρηση των υποδομών του.      

Το πρόβλημα που αναδείχθηκε στα Ψαχνά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.  Ο κύριος Γαβρόγλου υποχρηματοδοτώντας τα πανεπιστήμια, εθελοτυφλεί στα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε, συνεχίζοντας παράλληλα την καταστροφική μικροπολιτική του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.      

Οι εξαγγελίες τόσο του Υπουργού Παιδείας όσο και του Πρύτανη του ΕΚΠΑ περί μελλοντικής δημιουργίας νέου κτιριακού συγκροτήματος στη Χαλκίδα, δεν αποτελούν παρά μόνο, ένα προεκλογικό ευχολόγιο που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα από τα σοβαρά προβλήματα. Είναι το λιγότερο αστείο, οποιαδήποτε συζήτηση, περί σχεδιασμού νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάζουν δραστηριότητες, από τη στιγμή που οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία σε στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.      

Αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο μας σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η αναζήτηση πόρων από την πολιτεία και ιδιωτικούς φορείς, για την κάλυψη του τεράστιου κόστους της συντήρησης και αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών σε όλα τα πανεπιστημιακά κτίρια του ΕΚΠΑ, όπου τα προβλήματα είναι τεράστια».