Πρόκειται για τον βενιαμίν της οικογένειας Καράμπελα, ο οποίος το Σάββατο είχε την τιμητική του, μιας και έγιναν τα βαφτίσια του.

Το μυστήριο ήταν άκρως πολιτικό μιας και το «παρών» έδωσε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη μαζί με τον υιό της Κωνσταντίνο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας και πολλά τοπικά «γαλάζια» στελέχη. Νονοί του μικρού Δημήτρη ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μηστοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ο junior Καράμπελας φαίνεται ότι μπαίνει από νωρίς στα ...μονοπάτια της πολιτικής έχοντας ως πνευματικούς πατέρες τα δυο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Καθ' όλη τη διάρκεια του μυστηρίου οι γονείς του μικρού Δημήτρη Γιάννης και Ειρήνη Καράμπελα δεν έκρυβαν τη χαρά τους.

Στο μυστήριο ήταν να δώσει το «παρών» και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο η προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Αίγινα το πρωί του Σαββάτου δεν του το επέτρεψε.

Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στα Αντίκυρα Βοιωτίας, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την εμφάνισή της στο μυστήριο έκανε και η σύζυγος του αείμνηστου Βαγγέλη Μπασιάκου, Βίκυ. Άλλωστε ο Γιάννης Καράμπελας συνδέονταν με χρόνια φιλία με τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό που έφυγε αιφνιδίως πριν λίγους μήνες.