Πανικό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ευθεία πρόσκληση που απεύθυνε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την απλή αναλογική και να υπάρξει συναίνεση των κομμάτων σε νέο εκλογικό νόμο, γιατί αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε διπλές εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Αυτό δείχνει η ενέργεια απο μερίδα της αντιπολίτευσης να παρερμηνεύουν τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε «ανέγνωσαν» την αναφορά του Υπουργού Εσωτερικώς ως μήνυμα πρόωρων εκλογών, την ώρα που ο κ. Θεοδωρικάκος ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά που λέγονται για πρόωρες εκλογές είναι παραμύθια, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση για εκλογές, αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια και φυσικά θα εξαντλήσει το σύνολο της τετραετίας και το δημιουργικό της έργο».

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η σπουδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήσει να εννοηθεί ότι η ΝΔ προαναγγέλλει πρόωρες εκλογές, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι «ψάχνεται» να δημιουργήσει αναστάτωση με fake news.

Στην ίδια συνέντευξη στο Action 24 ο Τ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την απλή αναλογική και να συζητήσει με την κυβέρνηση για ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σκεφτεί πιο ψύχραιμα, πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα και να κάνει πράξη αυτό που λέει, ότι θέλει να αποτελεί μια εναλλακτική λύση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Η απλή αναλογική ανήκει σε μια άλλη εποχή και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα και σίγουρα είναι ένα εκλογικό σύστημα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Είναι αναποτελεσματικό όσον αφορά την κυβερνησιμότητα και τελικά πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εξουσία δεν αντιλαμβάνομαι κανένα λόγο να θέλουν την απλή αναλογική», τόνισε χαρακτηριστικά.