Συνάντηση συνεργασίας είχε, σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Δεδομένου ότι οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών 5G είναι πολλαπλές και ποικίλλες και μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, η κ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Υπουργό για τις δυνατότητες των δικτύων νέας γενιάς, τα οποία μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της εγχώριας οικονομίας, να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάκαμψη των ελληνικών επιχειρήσεων και να αναζωογονήσουν πολλούς κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκε από τον υπουργό και για τη διαδικασία που ακολουθείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου μία πόλη, όπως αυτή του Βόλου, να καταστεί μια πόλη-υπόδειγμα σε επίπεδο ψηφιακών υποδομών και να βρεθεί μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις και την ανάπτυξη, ακόμη και έναντι των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. 

Ακόμη, η κ. Μακρή εκδήλωσε το ενδιαφέρον της και για την πορεία έγκρισης χρηματοδότησης έργου με τίτλο: “Επιχορήγηση για δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και υποδομών στην ευφυή γεωργία». Το ως άνω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000€, στο οποίο συμμετέχει, μεταξύ άλλων γεωπονικών σχολών και η σχολή γεωπονικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφορά σε δράσεις εκπαίδευσης φοιτητών και αποφοίτων Γεωπονίας στην ψηφιακή γεωργία. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και έδωσε τις σχετικές οδηγίες στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον Υπουργό για τον άμεσο προγραμματισμό αυτής της συνάντησης με την πεποίθηση ότι η πόλη του Βόλου και οι πολίτες της θα είναι από τους πρώτους Έλληνες που θα απολαμβάνουν την καινοτόμο εξέλιξη της χρήσης υποδομών τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς, εάν και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις και υπάρχει η τόλμη, η αποφασιστικότητα και η υπεύθυνη στάση και ενημέρωση από όσους λαμβάνουν τις κεντρικές αποφάσεις.