Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης, αρνήθηκε με επιστολή του στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτυοπούλου να επισκεφθεί το Δοξάτο. Ο κ. Δαλακάκης επικαλούμενος το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και τις υποσχέσεις που δεν έχει τηρήσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με το δήμο του, έριξε «άκυρο» στην υφυπουργό.


Σχετικά με αυτή του την απόφαση ο δήμαρχος Δοξάτου μίλησε το απόγευμα της ΔευτέραςΣτον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» όπου μεταξύ άλλων εξήγησε «Έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους εξόντωσης του νομού μέσω της μείωσης των βοσκοτόπων και των πρόσφατων αποφάσεων του υπουργείου Γεωργίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να διαλύσουν αυτούς τους τομείς στον νομό μας. Επίσης, διοχετεύουν όλο το νερό που έχει ο δήμος στην Καβάλα με αποτέλεσμα –όπως έγινε και το καλοκαίρι- να μην υπάρχει πόσιμο νερό αλλά ούτε να καλλιεργήσουμε τη γη μας για το Δοξάτο». Συμπλήρωσε ο κύριος Δαλακάκης και συνέχισε «θεωρώ πως ο απώτερος στόχος τους είναι τα αποθέματα λιγνίτη στην περιοχή μας. Η κα. Νοτοπούλου υποσχέθηκε παιδικές χαρές. Εμείς δε θέλουμε παιδικές χαρές. Έχουμε το δικαίωμα στο νερό και να έχουμε τη δική μας νοοτροπία και αξιοπρέπεια καθώς όπως γνωρίζετε ο τόπος μας είναι ποτισμένος με αίμα. Η κυβέρνηση θέλει να μας μετατρέψει σε εξαθλιωμένους λιγνιτωρύχους».

Σε ερώτηση του Θανάση Φουσκίδη εάν έχει τη βούληση να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο και σε μελλοντικές επισκέψεις κυβερητικών στελεχών στο Δοξάτο, ο δήμαρχος απάντησε πως «τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του κύριου πρωθυπουργού στα μέρη μας. Οι πολίτες θα του εκφράσουν και θα του διατρανώσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Το Δοξάτο αυτή τη στιγμή βράζει και οι κάτοικοι του ήταν είναι και θα είναι», κατέληξε ο κ. Δαλακάκης. 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Δαλακάκη πρός την Κατερίνα Νοτοπούλου:

«Δεν έχουμε έλλειψη σε χάντρες και καθρεφτάκια»

Υπουργέ, κα Νοτοπούλου,

Ζητήσατε να με συναντήσετε σήμερα ως Δήμαρχο Δοξάτου.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα σταματήσει να προσπαθεί να στερήσει το νερό από τους συνδημότες μου και τον Κάμπο μας προς εξυπηρέτηση του ΤAP

Όταν η Κυβέρνησή σας θα δεσμευτεί εμπράκτως για την μη εξόρυξη ΛΙΓΝΙΤΗ και την εξυπηρέτηση ενεργειακών συμφερόντων.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα σταματήσει να στερεί από τους κτηνοτρόφους μας εξισωτικές και βοσκοτόπια.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα σταθεί δίπλα στους αγρότες μας, επαναλειτουργώντας τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Βοϊράνης.

Όταν η Κυβέρνηση σας θα σταματήσει να παρακωλύει την ανέγερση του Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμπακίου

Όταν η Κυβέρνησή σας θα αντιληφθεί πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και ότι η Δράμα δεν είναι αποικία.

Τότε ελάτε να με συναντήσετε.

Μετά τιμής,

Δημήτριος Δαλακάκης.