Αφημενος στην τυχη του ο χωρος του αλσους στο «Δενδρακι» στις Σαπες

Παλιά χώρος αναψυχής, τώρα βιώνει την εγκατάλειψη

Την περασμένη Κυριακή, 10 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο στις Σάπες πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, με εκατοντάδες αποφοίτους, φίλους και συγγενείς τους από όλη την ΑΜΘ να γεμίζουν το χώρο σε μια γιορτή για την σχολή, αλλά και τις Σάπες.
 

Αν όμως πήγαιναν λίγο παραπάνω στο χώρο του άλσους «Δενδράκι», αυτοί οι επισκέπτες θα έβλεπαν ένα χώρο -ο οποίος παλιότερα ήταν καμάρι της περιοχής- να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης.
 
Και ενώ η μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη, λειτουργεί κανονικά, όλος ο υπόλοιπος χώρος δείχνει εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης.
 

Στο χώρο παλαιότερα είχαν γίνει έργα και παρεμβάσεις με τοποθέτηση φωτιστικών κατασκευή πάγκων, κιοσκιών, ψησταριών, παιδικών χαρών, γηπέδων, διαδρόμων περιπάτου, βρυσών. Όμως πλέον βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, ενώ και το τουριστικό περίπτερο, το οποίο είναι χτισμένο στην περιοχή, έχει δει καλύτερες μέρες.
 

Έτσι ένας χώρος ο οποίος αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή, πλέον μαραζώνει και απαξιώνεται, κάτι που εν τέλει θα κάνει και το τελικό κόστος της αποκατάστασης του, όταν (και αν) αυτή γίνει, πολύ μεγαλύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.