Στον δευτερο γυρο και οι 4 Δημοι της Ροδοπης

Υπάρχουν φαβορί βάσει ποσοστών στους 3 από τους 4 Δήμους αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν - «Μελανό» σημείο για ακόμα μία εκλογική διαδικασία τα υψηλά επίπεδα αποχής

Στο δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο νικητής της εκλογικής μονομαχίας και ο επόμενος Δήμαρχος στους 4 νομούς της Ροδόπης. Κομοτηνή, Ίασμος, Αρριανά αλλά και ο ενωμένος Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν μπόρεσαν να αναδείξουν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή και έτσι η αγωνία θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα για τους συμμετέχοντες στην β΄ Κυριακή των εκλογών. 

Δήμος Κομοτηνή: Προβάδισμα για την «Κοινωνία Πολιτών» // ελπίζει σε ανατροπή η «Σύμπραξη Προοπτικής» 

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων κατέλαβε η «Κοινωνία Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γκαράνη, καθώς στον πρώτο γύρο των εκλογών έδειξε πως έχει προβάδισμα ασφαλείας  από την «Σύμπραξη Προοπτικής» του κ. Αντώνη Γραβάνη.
 
Όλα βέβαια θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, όπου καλούνται οι υποστηρικτές των συνδυασμών που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το 10 % να επιλέξουν ανάμεσα στους κ. Γκαράνη και Γραβάνη για τον επόμενο Δήμαρχο της πόλης. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γιάννης Γκαράνης, «Κοινωνία Πολιτών»: 44,397% 12.332  
Αντώνης Γραβάνης, «Σύμπραξη Προοπτικής»: 31,95%  8.870  
Ελένη Λαφτσή,  «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή»: 7,12%   1.977
Κώστας Καραΐσκος, «Σπάρτακος»:  7,12%  1.976
Τάσος Βαβατσικλης, «Ξε-Κίνημα για την πόλη»:  6,19%   1.718
Γιάννης Λεβέντης, «Λαϊκή Συσπείρωση»: 3,22%  895  

Γιάννης Γκαράνης «Η παράταξη μας έχει αποδείξει πως επιθυμεί συνεργασίες και ομόφωνες αποφάσεις» 

Ο μεγάλος νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος επισήμανε πως «σε αυτήν την διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά συνδημότες που θέλουν την πρόοδο της πόλης». Παράλληλα παρουσιάστηκε προσγειωμένος καθώς ακολουθεί και ο δεύτερος γύρος υπογραμμίζοντας πως αυτός και οι συνεργάτες του θεωρούν πως  οι πολίτες για μία ακόμα φορά θα επιλέξουν την «Κοινωνία Πολιτών» . Ερωτηθείς για το αν μπορεί να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους συνδυασμούς επισήμανε πως «ως παράταξη το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν με ομόφωνες αποφάσεις, καθώς είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να βοηθήσουμε και θα κάνουμε το παν για την πόλη». 

Αντώνης Γραβάνης «Όλα ξεκινούν από το μηδέν ενόψει της νέας Κυριακής» 

Ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κ. Αντώνης Γραβάνης αφού ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν αυτόν και τους συμβούλους με την ψήφο τους επισήμανε πως από την Δευτέρα ξεκινάει μία νέα προσπάθεια και όλα αρχίζουν από το μηδέν στην προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος. «Στόχος μας είναι να δώσουμε εκ νέου προοπτική όλοι μαζί και να φέρουμε την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Κομοτηνή» επισήμανε ο κ. Γραβάνης. 

Δήμος Μαρωνείας- Σαπών: Στον δεύτερο γύρο θα λύσουν τις διαφορές τους Χαριτόπουλος και Σταυρίδης 

Μετά από ένα μεγάλο εκλογικό «θρίλερ» το οποίο άρχισε να ξεκαθαρίζει λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, οι συνδυασμοί των κ. Χαριτόπουλου και Σταυρίδη πέρασαν στον δεύτερο γύρο της εκλογικής μονομαχίας για το Δήμο Μαρωνείας- Σαπών. 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών»  κ. Χαριτόπουλος από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα φαινόταν πως είχε τα ηνία στην εκλογική αναμέτρηση και το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε για την κατάληψη της  δεύτερης θέσης, όπου ο συνδυασμός  «Μαζί για τον τόπο  μας» κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας και στο τέλος να «σφραγίσει» την είσοδο στον β΄ γύρο των εκλογών.
 
Έτσι λοιπόν την επόμενη Κυριακή οι κάτοικοι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών καλούνται να ψηφίσουν  ανάμεσα στον μέχρι πρότινος Δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη και τον Δήμαρχο Σαπών κατά τις περιόδους 1994-98 και 1998-02 Ντίνο Χαριτόπουλο.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
Κων/νος Χαριτόπουλος «Επανεκκίνηση στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών»: 41,69%  4.385 
Γιάννης Σταυρίδης  «Μαζί για τον τόπο μας»: 27,98% 2.943   
Απόστολος Ιωάννου  «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών»: 22,84%  2.402    
Μιχάλης Βασιλειάδης «Ενότητα- Ελπίδα- Αλλαγή»: 7,48%    787         

Ντίνος Χαριτόπουλος «Ο τρόπος διοίκησης απαιτεί συνεργασία με όλους για την πρόοδο του Δήμου» 

Ικανοποιημένος από την στήριξη που εισέπραξε την πρώτη Κυριακή παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Επανεκκίνηση στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών»  κ. Χαριτόπουλος επισημαίνοντας πως είναι ένα σοβαρό αποτέλεσμα που αποδεικνύει πως οι συνδημότες επιλέγουν με κριτήρια την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα. «Είναι μία αρχική δικαίωση και προχωράμε για να υλοποιήσουμε μετά την επόμενη Κυριακή το σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτόπουλος επισημαίνοντας πως επιβραβεύτηκε η συνέπεια στη μάχη για τον τόπο. «Είναι ένα σημαντικό δείγμα της όλης πορείας όλων αυτών των ετών, αλλά δικαιωμένος θα είμαι στο επόμενο βήμα, την επόμενη Κυριακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτόπουλος. «Η ομάδα δουλεύει μέσα από συνεργασίες καθώς ο  τρόπος διοίκησης απαιτεί συνεργασίες» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών αποκαλύπτοντας πως  αν τον φόβιζε η απλή αναλογική δεν θα συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη των θετικών και τη μείωση των αρνητικών του νέου εκλογικού νόμου. 

Δήμος Ιάσμου: Προβάδισμα ασφαλείας για τον συνδυασμό «Εμπρός» του Οντέρ Μουμίν 

Οντέρ Μουμίν και Κυριάκος Αμούτζας θα δώσουν «ραντεβού» στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης «Εμπρός» πήρε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της περιοχής αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και το ποσοστό που θα του έδινε την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.
 
 Έτσι λοιπόν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» κ. Αμούτζα, ο οποίος επικράτησε στα σημεία του μέχρι πρότινος Δημάρχου Ιάσμου κ. Καδή, ο οποίος μετά από 8 χρόνια αποχαιρετά το γραφείο του Δημάρχου.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
Οντέρ Μουμίν «Εμπρός»:   42,96% 4.130
Κυριάκος Αμούτζας «Όραμα Αναγέννησης»: 28,50% 2.740
Ισμέτ Καδή «Δημοκρατική Συνεργασία»: 25,30% 2.432
Παναγιώτης Σπορίκης «Λαϊκή Συσπείρωση»: 3,25% 312 

Δήμος Αρριανών: Δεύτερος γύρος χωρίς ξεκάθαρο φαβορί 

Μπορεί οι 3 υπόλοιποι Δήμοι της Ροδόπης να οδηγήθηκαν στο δεύτερο γύρο, ωστόσο και στις 3 περιπτώσεις υπήρχε ξεκάθαρο προβάδισμα και φαβορί για το δεύτερο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως ισχύει στο Δήμο Αρριανών καθώς Αμέτ Ριτβάν και Ερδέμ Χουσεΐν έχουν μικρή διαφορά και όλα δείχνουν πως την επόμενη Κυριακή θα έχουμε ένα τεράστιο εκλογικό ντέρμπι που θα κριθεί στο νήμα.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
Αμέτ Ριτβάν «Δημοκρατική Δύναμη»:  47,92%  5.596     
Ερδέμ Χουσεΐν  «Ενότητα»: 40,96%  4.783           
Ιμπραήμ Σερίφ «Μέλλον»: 11,12% 1.298 

Άγγιξε το 50% το ποσοστό αποχής στη Ροδόπη 

Το πιο αρνητικό για μία ακόμα εκλογική μονομαχία αποτέλεσε το υψηλό ποσοστό αποχής που σημειώθηκε και στους 4 Δήμους της Ροδόπης με το μικρότερο ποσοστό να παρατηρείται στα Αρριανά (38,93%) ενώ το μεγαλύτερο σημειώθηκε στο Δήμο Ιάσμου (49,20%).  Υψηλά επίπεδα αποχής σημειώθηκαν και στο Δήμο Κομοτηνής (46,26%) αλλά και στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών (47,52%). Παρά την προσπάθεια που έγινε από όλες τις πλευρές και την κινητοποίηση, προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ώστε να μην προτιμήσει την παραλία, τον καφέ ή το φαγητό από την κάλπη, φάνηκε για ακόμα μία φορά πως όλα αυτά πήγαν στράφι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.