Παραμενουν σε αναστολη οι σχεσεις Δημου Ιασμου και Πολιτιστικου Συλλογου Ιασμου

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου έφερε τη ρήξη

Στην διακοπή, τουλάχιστον προς το παρόν, των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Ιάσμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, επιμένει ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, με αφορμή την ανακοίνωση του εξέδωσε ο Σύλλογος και με την οποία θεωρούσε πως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεση, την οποία αποδίδουν σε ατυχή διατύπωση στην επίμαχη ανακοίνωση, και ελπίζουν πως θα αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, μιας και ο Σύλλογος στην πολυετή πορεία του είχε καλές σχέσεις, αν όχι πάντα ανέφελες, με τους Δημάρχους του Ιάσμου.

Οργισμένη αντίδραση από Οντέρ Μουμίν

Το ζήτημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανακοίνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου, μετά από συνάντηση που είχαν μέλη του ΔΣ με το νέο Δήμαρχο, κατά την οποία του παρέδωσαν μια λίστα προτάσεων, αναφέροντας πως «αποδέχτηκε με χαρά τις προτάσεις» κάτι που όπως φαίνεται, αποτέλεσε και την πέτρα του σκανδάλου.
 
Η φράση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μουμίν, που τονίζει πως ουδέποτε προέβη σε ρητή αποδοχή των προτάσεων, απλώς συνάντησε ανεπίσημα το Σύλλογο χωρίς τη συμμετοχή της παράταξής του.
 
Όπως σημείωσε, σέβεται τους συλλόγους και την ιστορία τους, όμως δεν υποκαθιστούν επ’ ουδενί την εκλεγμένη Δημοτική Αρχή.
 
Η συνάντηση που έγινε ήταν άτυπη, σημείωσε, και στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν αναληθή και ψευδή γεγονότα, ότι αποδέχτηκε δηλαδή τις προτάσεις, κάτι το οποίο δεν ισχύει.
 
Για αυτό και προχώρησε, ως δημοτική αρχή, στην αναστολή της συνεργασίας με τον σύλλογο τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Χαμηλοί τόνοι από τα μέλη του Συλλόγου

Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεση, η οποία θεωρούν πως προκλήθηκε από λανθασμένη διατύπωση στην ανακοίνωσή τους, και τονίζουν πως ουδέποτε επιθυμούσαν να δείξουν ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν αποτελούσαν τετελεσμένο γεγονός.
 
Όπως τόνισε το μέλος του ΔΣ κ. Αθανάσιος Ρουσινόπουλος, που παρέστησε στη συνάντηση, ο Σύλλογος δεν επιθυμούσε να εννοηθεί ότι οι προτάσεις υιοθετήθηκαν από τον Δήμαρχο, απλά ότι ο κ. Μουμίν παρέλαβε το υπόμνημα στο οποίο περιέχονταν αυτές.
 
Όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένες προτάσεις είχαν συγκεντρωθεί ακόμα πριν από τις εκλογές, όμως δεν δόθηκαν τελικά στους υποψήφιους, και αυτές έδωσαν στον νέο Δήμαρχο κατά τη συνάντησή τους.
 
Όμως ουδέποτε επιθυμούσαν να φανεί ότι τις έκανε αποδεκτές, μόνο ότι έγινε αποδέκτης των αιτημάτων αυτών, με τον κ. Ρουσινόπουλο να σημειώνει πως ο Δήμαρχος, ως διοίκηση, έχει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων να τις υιοθετήσει ή να τις απορρίψει.
 
Αυτό τόνισαν και προς τον ίδιο τον κ. Μουμίν, αφού αντέδρασε ο ίδιος, όμως ο κ. Μουμίν, όπως σημείωσε το μέλος του ΔΣ, δεν φάνηκε να ικανοποιείται από τις εξηγήσεις τους.
 
Οι ίδιοι επιθυμούν πάντα συνεργασία με το Δήμο, όπως είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια και με όλες τις δημοτικές αρχές, και αυτό επιθυμούν να κάνουν και στο μέλλον, πρωτίστως για το καλό του οικισμού, γιατί άλλωστε αυτό θέλουν όλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.