Η πικρη επιγευση των «γλυκων» λεγομενων Βοριδη

της Έκδοσης

Σε ένα από τα πιο αγαπημένα #not πρόσωπα των χρηστών των social media έχει αναδειχθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος όσο γλυκά (sic) και να λέει κάποια πράγματα, δεν δείχνει να σταματά τις ατυχείς κατά την άποψή μας τουλάχιστον δηλώσεις.
 
Μετά την παρουσίαση του «ξύλου» ως στοιχείο αναγκαστικότητας σε τηλεοπτική του εμφάνιση για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και άλλα συναφή, που σε κάνουν να ελέγξεις δύο και τρεις φορές το αν όντως ειπώθηκαν, γιατί είναι και του απίστευτου, ο ίδιος επανήλθε χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Open και τοποθετήθηκε επί του ζητήματος των διορισμών νέων διοικητικών στα Νοσοκομεία της χώρας.
 
Αφού λοιπόν έκανε και τις σχετικές υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους, της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος 07:00», απαντώντας τόσο στις ερωτήσεις τους σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί αλλά και στην τοποθέτηση του κ. Βαρεμένου που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή, όχι απλώς υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης, δίνοντάς της και συγχαρητήρια για την διόρθωση της «αστοχίας» που παρατηρήθηκε στην περίπτωση του κ. Πατέρα, αλλά διερωτήθηκε για το αν θα έπρεπε να μπουν στις θέσεις ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ή «ξένοι».
 
Ειδικότερα η τοποθέτησή του έχει ως εξής «Ποιους να βάλουμε; Τους ξένους; Έγινε μία αξιολόγηση από μία επιτροπή, κατέληξαν σε 111 άτομα και μέσα σε αυτόν τον κόσμο υπήρξε μία αστοχία, έγινε παρέμβαση και διορθώθηκε». Το περί «ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ» το ανέφερε λίγο πριν κατά την έναρξη της συζήτησης όταν ο κ. Παυλόπουλος τον καλωσόρισε αναφερόμενος στις αντιδράσεις και από πλευράς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εμφάνισή του επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα στο ΣΚΑΙ ο κ. Πατέρας, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τον σάλο του διορισμού του, ανέφερε πως η θέση της διοίκησης στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας, ήρθε κατόπιν σχετικού αιτήματος προς τον πρωθυπουργό προεκλογικά την οποία και ο κ. Μητσοτάκης δεν του αρνήθηκε.
 
Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον είχε καλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να στρατευθεί εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία και να βοηθήσει στην εκλογική μάχη.
 
«Εγώ παρακάλεσα τον κύριο πρωθυπουργό όταν θα γίνει εξουσία και αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα να μου δώσει μία από αυτές τις θέσεις» είπε χαρακτηριστικά για να σημειώσει στη συνέχεια ότι ο πρωθυπουργός «δεν διαφώνησε».
 
Δεδομένου ότι η «ομολογία» του κ. Βορίδη κρίνεται, από εμάς τουλάχιστον, ως σοβαρότερη, σε σχέση πάντα με τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών, αλλά και των προεκλογικών εξαγγελιών του  κ.Μητσοτάκη περί της οικοδόμησης ενός άλλου κράτους, σε σχέση με αυτό των προκατόχων του,  θα πούμε ότι μάλλον τα περί αξιοκρατίας, αρίστων κ.ο.κ. χάθηκαν κάπου στον γαλάζιο κόσμο του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Εκτός αν δεχτούμε ότι ανέκαθεν το νόημα που αποδίδει στις προαναφερθείσες λέξεις η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήταν εξ αρχής διαφορετικό από αυτό που αποδίδουμε όλοι οι υπόλοιποι.
 
Ως προς τις δηλώσεις δε του κ. Βορίδη, η μεγαλύτερη ενόχληση έγκειται στα υποσημαινόμενα αυτών, ειδικά για τις νεότερες γενιές επιστημόνων που  και τα προσόντα διαθέτουν και τη θέληση να δοκιμαστούν σε θέσεις ευθύνης- γεγονός που  καταδεικνύεται από την πληθώρα των αιτήσεων που κατατέθηκαν- ότι κοινώς για να γίνεις διοικητής ενός νοσοκομείου ή οποιαδήποτε άλλου κρατικού φορέα πρέπει απαραιτήτως να προηγείται η ιδιότητα μέλους πολιτικού φορέα, είτε αυτός λέγεται ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε οτιδήποτε άλλο.
 
Σε συνδυασμό δε με την αφωνία του κ.Μητσοτάκη επί του σάλου που έχει προκληθεί τα «γλυκά» λόγια του κ. Βορίδη μόνο πικρία και κυρίως λύπη μας προκαλούν όχι για τον ίδιο, αλλά για την υφιστάμενη πραγματικότητα και τους πρωταγωνιστές της. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.