Αντιδρα στα voucher των 600 ευρω ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης

Εμπαιγμό κατά τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό για τον κλάδο χαρακτηρίζει με ψήφισμά του

Ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζει εμπαιγμό κατά τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό για τον κλάδο την ανακοίνωση για την στήριξη των δικηγόρων με voucher 600 ευρώ για τηλεκατάρτιση εξέδωσε ο Δικηγορικός Συλλογος Ροδόπης
 
Σε αυτό χαρακτηρίζουν τις «επιταγές κατάρτισης» στη συγκεκριμένη συγκυρία εμπαιγμό και εκδήλωση άγνοιας εκ μέρους των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων της πραγματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιέρχονται οι δικηγόροι με την επιβολή των αναγκαίων απαγορευτικών μέτρων
 
Καλούν δε την Κυβέρνηση να επανορθώσει, ως οφείλει, και να συμπεριλάβει άμεσα και τον ΚΑΔ των Δικηγόρων στις κατηγορίες των επαγγελματιών που θα λάβουν την ως άνω αποζημίωση των 800,00 Ευρώ για όλους τους μήνες υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς μας, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.
 
Επίσης καλούν τους κυβερνητικούς βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης να προβούν στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες από πλευράς τους ενέργειες, ενώ παραθέτουν και επιπλέον αιτήματα για την ενίσχυση του κλάδου.
 
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
 
«Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου  Ροδόπης , συνεδρίασε εκτάκτως  χθες την 27/3/2020, με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τις αρχικές εξαγγελίες της για ένταξη των δικηγόρων στους δικαιούχους χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800 ευρώ, στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού – COVID 19 καθώς και τη χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος και επιταγής κατάρτισης (voucher) αξίας 600 ευρώ για τηλεκατάρτιση. Tα μέλη  κατέληξαν ομόφωνα στο κάτωθι ψήφισμα:
 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ τον εμπαιγμό του δικηγορικού σώματος από την Κυβέρνηση και μάλιστα κατά τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό για τον κλάδο μας.
 
Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση εξήγγειλε προ ολίγων ημερών την επιδότηση των κλάδων που διέκοψαν την δραστηριότητά τους στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού – COVID 19, δεσμεύθηκε δε μέσω δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών αξιωματούχων ότι είχαν συμπεριληφθεί και οι Δικηγόροι στους προβλεπόμενους να αποζημιωθούν ΚΑΔ, αντιλαμβανόμενη ότι έχει ανασταλεί υποχρεωτικά οποιαδήποτε δικαστική καθώς και εξώδικη εργασία με την ΠΝΠ και τις εκδοθείσες σχετικές ΚΥΑ για την αναστολή λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων, καθώς και των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας.
 
Εν τούτοις παρά τα αρχικώς εξαγγελθέντα η Κυβέρνηση υπαναχώρησε των υποσχέσεών της και εξαίρεσε τους δικηγόρους από τους δικαιούχους της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης, και αντ ´ αυτής  προσφέρει προγράμματα τηλεκατάρτισης με τη χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος και επιταγής κατάρτισης (voucher) αξίας 600 ΕΥΡΩ , αδιαφορώντας πλήρως για τον αγώνα επιβίωσης δεκάδων χιλιάδων δικηγόρων.
 
Θεωρούμε ότι οι «επιταγές κατάρτισης» στη συγκεκριμένη συγκυρία αποτελούν εμπαιγμό και εκδήλωση άγνοιας εκ μέρους των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων της πραγματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιέρχονται οι δικηγόροι με την επιβολή των αναγκαίων απαγορευτικών μέτρων. Σ´ αυτήν δεν μπορεί να συνεισφέρει περαιτέρω κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες, όταν δεν έχουν οικονομικούς πόρους για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των  γραφείων τους και να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις των ιδίων και των οικογενειών τους.
 
Η συλλογική και ατομική ευθύνη μας για την αντιμετώπιση της επέκτασης της πανδημίας δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην απεμπόληση δικαιωμάτων μας και στην ανοχή μας σε πράξεις που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια όλων των δικηγόρων, που έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν καθημερινά τη στήριξή τους στην πολιτεία, αλλά και την κοινωνική τους προσφορά και ευθύνη.
 
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τον πρωτοφανή εμπαιγμό που υφίσταται το δικηγορικό σώμα.
 
ΚΑΛΕΙ την Κυβέρνηση να επανορθώσει, ως οφείλει, και να συμπεριλάβει άμεσα και τον ΚΑΔ των Δικηγόρων στις κατηγορίες των επαγγελματιών που θα λάβουν την ως άνω αποζημίωση των 800,00 Ευρώ για όλους τους μήνες υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς μας, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία,
 
ΚΑΛΟΥΜΕ   τους κυβερνητικούς βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , να προβούν στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες από πλευράς τους ενέργειες
 
ΖΗΤΟΥΜΕ:
 
Την πλήρη απαλλαγή των Δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.
Την πλήρη αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεών τους για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
Την ενεργοποίηση και απόδοση στους συναδέλφους των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν επί χρόνια από δικές μας εισφορές (120 ευρώ ανά δικηγόρο επί 9 έτη).
Την υπαγωγή μας στη μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης.
Την άμεση καταβολή των οφειλών του ΤΑΧΔΙΚ προς τη Νομική Βοήθεια και των οφειλομένων αμοιβών από το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ προς τους κατ’ αποκοπή συνεργαζομένους συναδέλφους.
Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για το τρέχον έτος.
Την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το τρέχον φορολογικό έτος και
Τον αυτεπάγγελτο επαναπροσδιορισμό των πολιτικών υποθέσεων που ματαιώνονται κατά το διάστημα της αναστολής.
Τέλος, επιφυλασσόμαστε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης να ζητήσουμε και περαιτέρω μέτρα στήριξης.
 
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί:
Στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.
Στον κ. Υπουργό Οικονομικών.
Στον  κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης.
Στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.
Στους Βουλευτές της Π.Ε. Ροδόπης.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.