Οι ανοδοι της ΑΕ Κομοτηνης στην Α1 βολει

Οι μεγάλες στιγμές στην ιστορία των «Κιτρινόμαυρων»

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής αποτελεί την μεγάλη αντιπρόσωπο του βόλεϊ της Ροδόπης και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1  τρείς φορές ενώ παράλληλα φροντίζει μέσα από τις ακαδημίες της να γαλουχεί νέα παιδιά στο δρόμο των επιτυχιών και της αγάπης του αθλήματος. Για τον λόγο αυτό ο «ΠτΘ» γυρνάει τον χρόνο πίσω ώστε να θυμίσει στο κοινό αυτές τις μεγάλες στιγμές.

Η πρώτη άνοδος με υπογραφή Γκουντάκου και Εξάρχου

Η πρώτη άνοδος για την ΑΕ Κομοτηνής ήρθε το 1989 όταν και η ΑΕ Κομοτηνής κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ζαφειράκη Νάουσας στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών με τις δύο ομάδες να έχουν ισοβαθμίσει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και συγκεκριμένα στον Βόρειο Όμιλο. Εκεί η ομάδα του Κώστα Γκουντάκου πήρε τη νίκη με 3-0 (15-13, 15-5, 15-13) παίρνοντας το εισιτήριο για την Α΄ Εθνική.  Σε εκείνην την αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι Γκουντάκος, Εξάρχου, Γκόνας, Κιόρογλου, Βουλγαρίδης, Δεληντζόγλου, Κούτρας, Πετρίδης.

Την επόμενη χρονιά στην Α΄ Εθνική η ΑΕ Κομοτηνής τερμάτισε στην 10η θέση παίζοντας σε αγώνες μπαράζ μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ζαφειράκη Νάουσας και τον ΑΓΣΙ Ιωαννίων, που προέρχονταν από την Β΄ Εθνική. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν τα κατάφερε και γνώρισε 3 ήττες, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής στην νεοσύστατη Α2.

Η δεύτερη άνοδος και η ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού

Η ΑΕ Κομοτηνής έμεινε στην Α2 για 6 χρόνια, κάνοντας ξανά το άλμα προς τα πάνω  την σεζόν 1996-97 στην ενιαία Α2 με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Η ομάδα της Κομοτηνής πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και με 39 βαθμούς εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 μαζί με τον Πανελλήνιο, νικώντας στα σημεία τον τρίτο Αριστοτέλη Σκύδρας. Στην Α1 έμεινε για τα επόμενα δύο χρόνια με την νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-2 να ξεχωρίζει!

Την αγωνιστική περίοδο 1996/97 οι «Κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν στην 10η θέση πάνω από τον Πανελλήνιο και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με την νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε την δυναμική που έχει τα τελευταία χρόνια, να ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα.

Την σεζόν 1997/98 η χρονιά ξεκίνησε εκπληκτικά με απίστευτη ανατροπή επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα αλλά η σεζόν δεν κύλησε όπως θα περίμεναν οι φίλαθλοι της ομάδας του Ανδρέα Μασιά.
 

Η τρίτη άνοδος και το μεγάλο κέρδος της αξιοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Λυκείου

Το 2018 αποδείχθηκε ονειρεμένη χρονιά για το τμήμα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής καθώς εξασφάλισε την άνοδο στην Volleyleague και η Κομοτηνή προβλήθηκε σε όλο το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα σε αγώνες μπαράζ που πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, η ομάδα του Ηλία Κρεούζη επικράτησε του Νέστωρα με 3-2 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές ενώ στον τελικό, έχοντας την συγκινητική συμπαράσταση του κόσμου, επικράτησε με 3-1 της ΧΑΝΘ πανηγυρίζοντας την επιστροφή στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ μετά από 20 χρόνια αδράνειας. Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη που απαρτιζόταν από τους Στοϊλούδη, Μπουφίδη, Χρηστουηλία, Αρχοντούδη, Παπαδάκο, Δεληγιαννίδη, Αρχοντούδη, Μετγιάζη, Γκόνα, Πετρίδη και Παπαγεωργίου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισαν την άνοδο.

Στην επιστροφή στην Volleyleague, η ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησε εκπληκτικά παίρνοντας έναν βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ και μία μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ ενώ παράλληλα αξιοποίησε το στολίδι του 2ου Λυκείου, το οποίο έγινε η έδρα της ομάδας και κυρίως απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για όλες τις παροχές που διαθέτει.

Ελπίζουμε πως το μεράκι των ανθρώπων της διοίκησης της ΑΕ Κομοτηνής που έχουν πλαισιώσει τον Τάσο Πετρίδη θα αποτελέσει οδηγό για να πανηγυρίσουμε και άλλες ανόδους στην Α΄ κατηγορία ώστε να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε αγώνες υψηλού επιπέδου και κυρίως να προβάλλεται η πόλη μας για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.