Υπο ελεγχο η φωτια στο λοφο εισοδου της Ξυλαγανης (+Βιντεο) (+Gallery)

Με τη βοήθεια πυροσβεστικού ελικοπτέρου τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Μπαϊρι, στο λόφο εισόδου της Ξυλαγανής το μεσημέρι της Κυριακής

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής η Πυρκαγιά που έκαψε μεγάλη έκταση στην περιοχή Μπαϊρι στο λόφο της Ξυλαγανής, με την συνδρομή των εναέριων μέσων να κάνει τη διαφορά και να βοηθά ώστε να μην υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, παρόλο που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε κοντά στο δρόμο Ξυλαγανής- Κομοτηνής.


Η φωτιά, λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν την περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα, με το μέτωπο να κινείται προς τα νότια, καίγοντας τόσο θαμνώδεις εκτάσεις όσο και χωράφια που βρίσκονται στην περιοχή.

Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν  άμεση, με 12 οχήματα και συνολικά 29 πυροσβέστες να επιχειρούν στην περιοχή, ενώ κατέφτασαν οχήματα και υδροφόρες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης καθώς και του Δήμου Κομοτηνής, με εναέρια υποστήριξη από πυροσβεστικό ελικόπτερο από τη μονάδα της Αλεξανδρούπολης και επίγεια υποστήριξη από πεζοπόρα οχήματα και μονάδες του στρατού.

Στο χώρο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ Αρχιπύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Παπάζογλου, καθώς και ο Διοικητής της ΧΧΙ Ταξιαρχίας κ. Κοσμάς Μόσχος, μιας και η φωτιά ήταν κοντά στο στρατόπεδο της 389 ΠΑΠ.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν αρκετά δύσκολη, μιας και οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή αναζωπύρωναν συνεχώς τις εστίες της πυρκαγιάς που είχε επεκταθεί σε μεγάλο μέρος του λόφου, όμως τα πυροσβεστικά ελικόπτερα παρείχαν σημαντική βοήθεια ώστε να ελεγχθεί η φωτιά, αλλά και να μην επεκταθεί προς την Ξυλαγανή που βρίσκεται από την άλλη πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εναέρια μέσα της περιφέρειας μοιράστηκαν, γιατί την ίδια στιγμή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στην περιοχή των Αντιφιλίππων στην Καβάλα, η οποία σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.