Μπερτραν Ρομπερ: «Μεσα απο σκληρη δουλεια θα φερουμε τον Πανθρακικο στις εθνικες κατηγοριες»

«Μου αρέσει πολύ η προπονητική – Θέλω να συμβάλλω στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ροδόπης»

Ο Μπερτράν Ρομπέρ αποτελεί έναν εκ των πιο αναγνωρίσιμων ποδοσφαιριστών στη Θράκη και το πλούσιο βιογραφικό του αποτελεί «οδηγό» τόσο για την ενασχόληση του με την προπονητική, τη νέα του αγάπη αλλά και για τον Πανθρακικό, που οφείλει να κτίσει την ομάδα του μέλλοντος πάνω σε γερά θεμέλια και με αθλητικά καταρτισμένους ανθρώπους.

Ο Γάλλος Μεσοεπιθετικός μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» και τον Βασίλη Στοάκη για τους στόχους της ομάδας του τη νέα σεζόν, για τα όνειρα του γύρω από την προπονητική αλλά παράλληλα στάθηκε στο γεγονός πως πρέπει να στηριχθούν και να αξιοποιηθούν τα παιδιά της περιοχής.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Ο Πανθρακικός δεν αξίζει να βρίσκεται στις τοπικές κατηγορίες»

ΠτΘ: Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μείνεις για ακόμα μία χρονιά στον Πανθρακικό;
Μ.Ρ.:
Πρώτα που δεν τελειώσαμε πέρυσι την σεζόν και επειδή θέλω να βοηθήσω την ομάδα, γιατί πιστεύω πως ο Πανθρακικός δεν αξίζει να βρίσκεται στο τοπικό. Έτσι συμφώνησα να μείνω και να βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει.

ΠτΘ: Έχοντας ζήσει την ομάδα στην Α΄ Εθνική, πόσο δύσκολο είναι να την βλέπεις τώρα να αγωνίζεται στο τοπικό;
Μ.Ρ.:
Τα τελευταία 3 χρόνια ο Πανθρακικός είναι στο τοπικό. Οι πρόεδροι και τα άτομα που ασχολούνται με την ομάδα προσπαθούν να κάνουν τα πάντα ώστε να ανέβει ο Πανθρακικός κατηγορία. Πέρυσι είχαμε την ατυχία της διακοπής του πρωταθλήματος αλλά φέτος πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, καθώς η ομάδα κινείται σωστά στις μεταγραφές και για αυτό έμεινα. Επίσης είναι δίπλα στο σπίτι μου και αυτό έκανε πιο εύκολη την απόφαση μου.

«Τα παιδιά της περιοχής αξίζουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής»

ΠτΘ: Τι πιστεύεις πως λείπει από το ποδόσφαιρο της Ροδόπης;
Μ.Ρ.: 
Πιστεύω πως χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά οι προπονητές, βάζω και μένα μέσα γιατί θέλω να είμαι και εγώ προπονητής, καθώς σιγά σιγά θα σταματήσω και θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά με τα παιδιά, να τα μιλάμε, να τα καθοδηγούμε, με τρέξιμο, δύναμη και όχι μόνο ατομική τεχνική. Και φυσικά να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά της περιοχής να δείξουν τις δυνατότητες τους. Αν γίνουν αυτά, όλα θα πάνε καλά.

«Στόχος μου να ασχοληθώ ενεργά με την προπονητική»

ΠτΘ: Μας δίνεις καλή πάσα, καθώς πλέον μπορούμε να σε θεωρούμε και προπονητή;
Μ.Ρ.:
Ναι, αυτήν την περίοδο κάνω σε παιδιά ατομικές προπονήσεις.  Μετά θα μου άρεσε να ήμουν προπονητής και εύχομαι να γίνει αυτό τη νέα σεζόν. Να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ πιο ενεργά με την προπονητική. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τα παιδιά και να δώσω ό,τι μπορώ για το ποδόσφαιρο της περιοχής.

ΠτΘ: Τι προτιμάς να είσαι στις ακαδημίες ή σε ανδρική ομάδα;
Μ.Ρ.:
Σίγουρα μου αρέσει να δουλεύω με παιδιά στις ακαδημίες αλλά θα μου άρεσε και να πάρω μία ομάδα στο τοπικό ώστε να δουλέψω με μεγαλύτερους για να μπορούν να καταλαβαίνουν πιο γρήγορα αυτά που ζητάω.

ΠτΘ: Έχοντας δουλέψει με πολλούς προπονητές, ποιους θα ξεχώριζες;
Μ.Ρ.:
Σίγουρα έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές. Ήδη στον Πανθρακικό τότε είχα αλλάξει πολλούς και ο καθένας είχε έναν δικό του τρόπο σκέψης.  Από τον καθένα πήρα κάποια πράγματα που θεώρησα ότι είχε θετικά πάνω στην δουλειά του. Αυτό με βοήθησε ώστε να γίνομαι καλύτερος και πιστεύω πως θα με βοηθήσει πολύ και στο μέλλον.

«Θα δουλέψουμε σκληρά να ανεβάσουμε τον Πανθρακικό στις Εθνικές κατηγορίες»

ΠτΘ: Αν καταλαβαίνω σωστά, φέτος αναμένεται να είναι η τελευταία σου χρονιά σαν ποδοσφαιριστής. Πώς θες να κλείσει η καριέρα σου;
Μ.Ρ.:
Φέτος η ομάδα έχει κινηθεί πολύ σωστά και πιστεύω πως τα παιδιά που ήρθαν θα βοηθήσουν την ομάδα πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να πούμε πως σίγουρα θα ανεβούμε αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στους φίλους της ομάδας. Οπότε και εγώ θέλω να πανηγυρίσω μαζί με την ομάδα.

ΠτΘ:  Με δεδομένο πως ο Πανθρακικός επιστρέφει στο Κύπελλο Ελλάδος, είναι μέσα στους στόχους να μπει η ομάδα στους ομίλους του θεσμού;
Μ.Ρ.:
Σίγουρα στην άκρη του μυαλού μου είναι και το κύπελλο. Μακάρι όλα να πάνε καλά, να ξεκινήσουμε προετοιμασία, να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να παίξουμε στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδος. Αυτό είναι καλό και για εμάς που παίζουμε αλλά και για την πόλη, να ακουστεί ξανά η ομάδα και η Κομοτηνή σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που μπορώ να πω εγώ με σιγουριά είναι πως θα δουλέψουμε σκληρά και να πάμε τον Πανθρακικό εκεί που αξίζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.