Παξοί: Ένα νησί για τον έρωτα του… Ποσειδώνα

Παξοί: Ένα νησί για τον έρωτα του… Ποσειδώνα

Παξοί η ιδανική περίπτωση για ήσυχες και ποιοτικές διακοπές.

Δαντελωτές ακρογιαλιές και υποθαλάσσιες σπηλιές, μικροί όρμοι και καταπράσινοι λόφοι υποδέχονται όσους τυχερούς βρεθούν στο νησί. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Παξοί ήταν κάποτε ενωμένοι με την Κέρκυρα. Όμως ο Ποσειδώνας άρπαξε το κομμάτι με την τρίαινά του και το απέσπασε, ώστε να μπορέσει εκεί να ζήσει ανενόχλητος τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.

Ο πανέμορφος Γάιος (ή Γάης) είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Η εικόνα του λιμανιού με το στενό κανάλι ανάμεσα στους Παξούς και στο νησάκι του Αγίου Νικολάου είναι από τις ομορφότερες στην Ελλάδα.

Antipaxi

Επισκεφτείτε:
 το ενετικό κάστρο,
 το αγγλικό κυβερνείο,
 το Μουσείο των Παξών και τις εκκλησίες της πόλης που μιλούν για το παρελθόν της.

Περιηγηθείτε στα γραφικά χωριά των Παξών, στο Λογγό, στη Λάκκα, στον Οζιά και σε κατάφυτες τοποθεσίες ανάμεσα σε πεύκα και ελιές. Στους Παξούς μπορείτε να απολαύσετε θειούχες ιαματικές πηγές στον Οζιά, στο Γιαννά και στη Γλυφάδα με γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά για τους ρευματισμούς. Αναρίθμητες παραλίες ανυπέρβλητης ομορφιάς αποτελούν αφετηρία για καταδυτικές εξορμήσεις στα σπήλαια και στα ναυάγια της περιοχής, καθώς και για υψηλού επιπέδου windsurfing.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι απέραντοι ελαιώνες στο εσωτερικό του νησιού. Μάλιστα, στο χωριό Μαγαζιά ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο έχει μετατραπεί σε Μουσείο Ελιάς. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι πελεκητές στέρνες που σμίλευσαν οι κάτοικοι του νησιού πάνω στο βράχο για να συλλέγουν το νερό της βροχής. Αναζητήστε τις περίτεχνες αυτές συστάδες στην Αγία Ελεούσα, στα Βλαχοπουλάτικα και στα Μποϊκάτικα.

Στα highlights του νησιού συγκαταλέγονται:
 ο γύρος του νησιού με καραβάκι
 η εξερεύνηση στα μικρά νησάκια γύρω από τους Παξούς που κρύβουν ξεχωριστές ομορφιές
 μια επίσκεψη στις εκπληκτικές γράβες, ενάλια σπήλαια με εντυπωσιακούς θόλους, 40 περίπου τον αριθμό, στη δυτική ακτή των Παξών
 η περιήγηση στο νησί ακολουθώντας τα παλιά του μονοπάτια, ειδικά την πανέμορφη διαδρομή Μουσμούλι-Πόρτο Οζιάς και τη διαδρομή από τα Μανεσάτικα ως την Υπαπαντή στα βόρεια των Παξών.

Οι Παξοί, ως γνήσιο μέλος της οικογένειας των Επτανήσων, διαθέτουν και αυτοί το δικό τους Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο! Στην αρχή και στο τέλος του καλοκαιριού το νησί πλημμυρίζει με μελωδίες από Έλληνες και ξένους σολίστ διεθνούς φήμης. Στα μέσα Ιουλίου διεξάγεται το πανηγύρι της «νερολαδιάς», οπότε και προσφέρεται στους επισκέπτες ψωμί βρεγμένο σε νερό, ελιές, κρεμμύδι, βραστές πατάτες και άφθονο κρασί υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Μόλις 3 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Γάιου βρίσκεται το όμορφο μικροσκοπικό νησάκι των Αντίπαξων.  

ΠΗΓΗ: visitgreece.gr


Βίντεο: paxi.gr / Chris Giatrakos

Λογγός-paxi.gr

Λάκκα – paxi.gr


paxi.gr

Φωτογραφία του χρήστη ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ - dhmospaxon.

Φωτογραφία του χρήστη ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ - dhmospaxon.

Φωτογραφία του χρήστη ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ - dhmospaxon.

Φωτο: facebook.com/dhmospaxon

 


Σχολιάστε εδώ