Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο Μέτσοβο

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο Μέτσοβο

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο Μέτσοβο, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της χώρας.

Σε ένα περιποιημένο κτήμα, ο Στέλιος επισκέπτεται καλλιέργειες με φρούτα του δάσους και φραουλιές, μια νόστιμη και αρωματική χειμερινή ποικιλία. Μαζί με τον παραγωγό τρώνε πρωινό με φράουλες, μαρμελάδες από τα φρούτα, ψωμί και βούτυρο. Ξεκινά μια βόλτα στο δάσος όπου μαζί με μια εκπαιδεύτρια σκύλων και με εκπαιδευμένα σκυλιά – τρουφοσυλλέκτες, ο Στέλιος βιώνει μια μοναδική εμπειρία κυνηγιού σε ένα μαγικό τοπίο στη φύση. Στη συνέχεια, επισκέπτεται το ιστορικό οινοποιείο του Μετσόβου, που παράγει κρασί από τους ορεινότερους αμπελώνες στη χώρα. Μαζί με τον απόγονο της οικογένειας Αβέρωφ σκαλίζουν τα παλιά συνταγολόγια της κοσμοπολίτισσας γιαγιάς του. Ανακαλύπτουν μια συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο κέικ, που αποτύπωσε η Ντίνα Αβέρωφ, σε κάποιο από τα ταξίδια της στην Ευρώπη, πριν από περίπου μισό αιώνα. Αυτή η ανακάλυψη δίνει στον Στέλιο αφορμή για δημιουργία…

Επιστρέφει στο στούντιο και φτιάχνει εορταστικές τρούφες σοκολάτας με άρωμα και σχήμα ελληνικής άγριας τρούφας. Μικρά σοκολατένια γλυκίσματα που ευωδιάζουν και θα ξετρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν. Ο Στέλιος εμπνέεται από την παλιά συνταγή που βρήκε στο Μέτσοβο και δημιουργεί τη βασιλόπιτα S.P. για το 2019. Αυτή η βασιλόπιτα, που είναι πλούσια σε υλικά και αρώματα μπαχαρικών και πορτοκαλιού, θα στολίσει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Κάθε Σάββατο στις 16.20 στον ΣΚΑΪ


Σχολιάστε εδώ