ΡΩΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΡΩΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Συγγραφέας
Παναγιώτης Ζαφείρης


Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το έργο του Παναγιώτη Ζαφείρη, με τίτλο: «Ρώτα το παραμύθι».

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερις πρωτότυπες παραμυθοϊστορίες: «Η γιορτή των παραμυθιών», «Υπάρχουν νεράιδες;», «Αδερφάκι, σώσε το παραμύθι», και «Τα δώρα της ζωής», οι οποίες απευθύνονται στην παιδική ψυχή του ανθρώπου ανεξάρτητα από ηλικία.

Το παραμύθι, πολλές φορές είναι το καταλληλότερο μέρος για να ψάξει ένα παιδί ή ένας μεγάλος για απαντήσεις. Τα παραμύθια δεν λένε ποτέ ψέματα. Παρόλο που δεν θα συναντήσουμε ποτέ δράκους νεράιδες, πριγκίπισσες και ιππότες, μπορούμε να μάθουμε πολλά για την αγάπη το θάρρος, την φιλία και άλλες αξίες τις οποίες μαθαίνει ένα παιδί. Κι ότι αν ακόμα στην ζωή δεν είναι όλα εύκολα, μπορείς να βρεις διεξόδους μέσα από τη φαντασία και την δημιουργικότητα.

Είπαν για το βιβλίο

«Χαίρομαι που βλέπω, πως ο Παναγιώτης πάτησε πάνω σε παραδοσιακούς δρόμους για τούτη δω την δημιουργία του. Τα παραμύθια του, χωρίς να είναι παρωχημένα, διαθέτουν όλα τα βασικά υλικά της παλιάς πετυχημένης συνταγής. Ψυχαγωγούν, διδάσκουν και λειτουργούν θεραπευτικά». 
-Αγγελική Μπεμπλιδάκη- αφηγήτρια παραμυθιών, εθελόντρια του δικτύου Διαβάζω για τους Άλλους και των Γιατρών του Κόσμου, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» 

«Το βιβλίο του Παναγιώτη Ζαφείρη αγγίζει όλες τις βασικές έννοιες της ανθρωπότητας, την αγάπη, τη φιλία, τη ζωοφιλία, την ειρήνη, τον πόλεμο, την παιδεία. Το βιβλίο είναι εξαιρετικό, μικρό, μεστό, περιεκτικό, έξυπνο, σοφό, διδακτικό, θεραπευτικό, για όλες τις ηλικίες. Νομίζω πως είναι μια καλή αφορμή για να πλησιάσει κάποιος ξανά αυτό το κομμάτι του μαγικού και του υπερβατικού».
-Αθανασία Κοκκινάκη- ψυχολόγος 

«Διαβάζοντας το βιβλίο έμεινα έκπληκτη από τον τρόπο με τον οποίο με οδήγησε να ονειρευτώ».
-Χριστίνα Βεριβάκη- ποιήτρια, δραματογράφος

«Το βιβλίο του Παναγιώτη Ζαφείρη είναι απλό, αληθινό, αλλά όχι απλοϊκό. Ο συγγραφέας προτάσσει τη συλλογικότητα και δεν χαρίζεται στους ήρωές του».
-Ειρηναίος Μαράκης- ποιητής, αρθρογράφος

«Η «αναβίωση» του λαϊκού παραμυθιού μέσα από τους σύγχρονους παραμυθάδες, που συνεχίζουν το σπουδαίο έργο της γιαγιάς προς τα εγγόνια, αποτελεί ανάγκη της κοινωνίας, όχι μόνο γιατί το παραμύθι δρα παρηγορητικά στις ανησυχίες της ανθρώπινης ύπαρξης  και στα προβλήματα, αλλά και επειδή προσφέρει όλα όσα ο σύγχρονος τρόπος ζωής στερεί, την ψυχική ανάταση, τη ζεστασιά, τη συντροφικότητα, την ανάπτυξη σχέσεων και τη διαμόρφωση καλών ακροατών». 
-Ηρακλής Παπαδάκης- Συντονιστής Συστημικής Αναπαράστασης


Λίγα λόγια από τον συγγραφέα

Γεννήθηκα το 1990 στα Χανιά. Σπούδασα στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Πήρα Μεταπτυχιακό στον τομέα της φιλοσοφίας και από το 2017 εκπονώ διδακτορική διατριβή πάλι στη φιλοσοφία. Η σχέση μου με τη συγγραφή δεν είναι πρόσφατη, ωστόσο τώρα πραγματοποιώ τη πρώτη μου εκδοτική απόπειρα. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την συγγραφή παραμυθιών και διηγημάτων από το 2008. Έχω πραγματοποιήσει κάποιες διαδικτυακές δημοσιεύσεις, ενώ παράλληλα ασχολούμαι ερασιτεχνικά  με το θέατρο.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ 


Σχολιάστε εδώ