5G και στο Αιγάλεω!

5G και στο Αιγάλεω!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επόμενη γενιά σύνδεσης για τις κινητές συσκευές 5G έφτασε στην πόλη του Αιγάλεω για να μείνει. Ο Δήμος Αιγάλεω αγκαλιάζει τη νέα τεχνολογία που αλλάζει ταχύτητα στη σύνδεση στο διαδίκτυο ξεκινώντας την πιλοτική δοκιμή της λειτουργίας του πολύ κοντά στο κέντρο, στο συμβολικό γήπεδο της πόλης «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», τον ΟΤΕ και άλλων εταίρων από την Ευρώπη συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020 5G ESSENCE, το οποίο υλοποιείται αυτή την περίοδο.

Επιπρόσθετα, ο Δημος Αιγάλεω συμμετέχει σε άλλα δύο ερευνητικά προγραμματα που σχέτιζονται με την τεχνολογία 5G, όπως το 5GENESIS & 5G!Drones που εντάσσονται κι αυτά στην κατηγορία των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων HORIZON 2020.

Το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου διεξήχθη στο Δημαρχείο η προγραμματισμένη συνάντηση για την τεχνική παρουσίαση κι εξέλιξη του έργου 5G ESSENCE, ώστε το πρόγραμμα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Ο Δρ. Ιωάννης Χοχλιούρος, Προϊστάμενος Τμήματος Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΟΤΕ εξήρε τη δραστηριοποίηση του Δήμου στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών, η οποία δείχνει την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στη νέα εποχή.

Ο Δρ. Αναστάσιος Κούρτης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» τόνισε πόσο σημαντική είναι η σύζευξη του δημόσιου τομέα με τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για τη γρηγορότερη υλοποίηση του περάσματος στο νέο επίπεδο ασύρματων δικτύων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην έναρξη της τεχνικής συνάντησης των εμπειρογνωμώνων, σηματοδότησε την πρόθεση του ως Δήμαρχος να σταθεί αρωγός στη άμεση μετάβαση στις νέες τεχνολογίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.


Σχολιάστε εδώ