Ανάστατος είναι ένας σταφιδοπαραγωγός από το Χάβαρι του δήμου Ήλιδας, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλη ζημιά όταν πήγε στα αλώνια του που είχε απλώσει τη σταφίδα.

Όπως κατήγγειλε στo patrisnews ο κ. Γιώργος Καράμπελας, άγνωστος ή άγνωστοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τα πανιά με τα οποία είχε σκεπάσει τις σταφίδες του, αφήνοντας εκτεθειμένη την παραγωγή του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αγροτική θέση «Καραβά» στο Χάβαρι και ο δράστης ή οι δράστες έσκισαν με τη χρήση μαχαιριού ή ξυραφιού, δέκα καινούργια πανιά αρίστης ποιότητας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου και έγινε αντιληπτό από τον κ. Καράμπελα την επόμενη ημέρα. 

Αντίκρισε καταστροφή

«Επειδή είχε βρέξει και δεν μπορούσα να σηκώσω τις σταφίδες, δεν πήγα καθόλου στα αλώνια το Σάββατο και πήγα την Κυριακή το βραδάκι. Όταν έφθασα εκεί, αντίκρισα την καταστροφή, καθώς είχαν σκίσει με μανία όλα τα πανιά που ήταν σκεπασμένη η σταφίδα. Εκτιμώ, με βάση και τα χνάρια που βρήκα, ότι η ζημιά έγινε το πρωί του Σαββάτου μεταξύ 6 με 8 και έγινε πολύ γρήγορα» αναφέρει ο κ. Καράμπελας, ο οποίος αμέσως μετά κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία και στην Αγρονομία.

Ωστόσο, ο ίδιος βάζει μία άλλη διάσταση στο θέμα και εκτιμά ότι το περιστατικό έγινε για λόγους εκδίκησης. Ειδικότερα, μιλώντας στο Patrisnews.com ανέφερε: «Ο τρόπος που το έκαναν με βάζει σε βαθιές σκέψεις και πιστεύω  ότι το έκαναν για λόγους εκδίκησης. Θέλουν να με διώξουν από το χωράφι μου. Οι διαφορές όμως δεν λύνονται έτσι, λύνονται με τη συζήτηση και το νόμο».

Ο κ. Καράμπελας δεν κατονομάζει κάποιο συγκεκριμένο άτομο, ωστόσο κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία κατά αγνώστων.