Όταν η φύση δεν προνοεί, προνοεί ο άνθρωπος. Η λίμνη Ντασκά στο ανατολικό κομμάτι της Τριταίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω διαπίστωσης.

Πρόκειται επί της ουσίας για το φράγμα Ντασκά που κατασκευάστηκε το 2014, στην ομώνυμη τοποθεσία της Τριταίας, προκειμένου να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες των εκατοντάδων στρεμμάτων καλλιεργειών που υπάρχουν στην περιοχή.

Η λίμνη Ντάσκα, συμπεριλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των τεχνικών λιμνών της Ελλάδας και έχει φτιαχτεί στο ομώνυμο σημείο της περιοχής, στο ενδιάμεσο της διαδρομής Ερυμάνθεια –Βελιμάχι.

Η χωρητικότητα της  λιμνοδεξαμενής είναι 1,2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού και καλύπτει ένα αρδευτικό δίκτυο μήκους 16 χιλιομέτρων, έχοντας φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση καλλιεργειών σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων.

Η δημιουργία της έχει δώσει ζωή στα χωράφια της Τριταίας, ποτίζοντας τα, με νερό και βοηθώντας έτσι τους αγρότες – καλλιεργητές στην παραγωγή τους. Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φορέας διαχείρισης του σημαντικού αυτού έργου ο Δήμος Ερυμάνθου.