Το «Ζεφύρι» της Δυτικής Αχαΐας βρίσκεται σίγουρα στα Σαγέικα.  

Αυτό δεν είναι δική μας διαπίστωση, αλλά των κατοίκων του χωριού που καθημερινά ζουν τον δικό τους εφιάλτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν σκληρές καταστάσεις, ενώ γνωρίζουν ότι σε διπλανές αποστάσεις παίζουν τα παιδιά τους.

Το… αλισβερίσι των «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των νεαρών τοξικομανών που «επισκέπτονται» το χωριό τους, με τον καταυλισμό των ρομά, λίγο έξω από τα Σαγέικα, είναι σε καθημερινή βάση.

Οι νεαροί τοξικομανείς έχοντας πάρει το… μαγικό εισιτήριο για τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, στη συνέχεια, μη έχοντας υπομονή, προχωρούν σε χρήση για να πάρουν την δόση τους, αδιαφορώντας αν αυτό γίνεται σε δημόσια θέα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι των Σαγείκων δεν είναι λίγες οι φορές που στην κεντρική πλατεία του χωριού συναντούν νεαρούς που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ημι-λιπόθυμη, έχοντας δίπλα τους τα σύνεργα του θανάτου.

Οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας που γνωρίζουν εδώ και χρόνια το όλο ζήτημα να κάνουν κάτι και να παρέμβουν, σταματώντας την υποβάθμιση της περιοχής τους.