Ένα από τα πιο σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα της Αχαΐας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται να παραδοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο λόγος για το σχολικό συγκρότημα που πρόκειται να λειτουργήσει στην Ερυμάνθεια της Τριταίας.

Το έργο που γίνεται υπό την ευθύνη του Δήμου Ερυμάνθου περιλαμβάνει ένα ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, ένα Γυμνάσιο, ένα Λύκειο, Αμφιθέατρο και ένα Νηπιαγωγείο. Οι εσωτερικοί χώροι των κτιρίων δεν θυμίζουν σε τίποτα τα κλασικά «γκρίζα» και «πεζά» σχολεία που έχουμε συνηθίσει.

Περιλαμβάνουν ευρύχωρες και σύγχρονες αίθουσες, παράθυρα και πόρτες που έχουν ειδικό υλικό για την προστασία από φωτιές, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι για την διαμόρφωση βιβλιοθηκών, αίθουσες ψυχαγωγίας, χώροι για τα συμβούλια των καθηγητών και πολλά ακόμα.

Επίσης, περιλαμβάνει κτίρια που έχουν στοιχεία από την σύγχρονη και μοντέρνα αρχιτεκτονική και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά σχολικά συγκροτήματα.


Το σχολείο της Ερυμάνθειας που αν όλα πάνε καλά, θα λειτουργήσει πιθανότατα από την νέα σχολική περίοδο, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα «στολίδι» για την ορεινή Αχαΐα και για τον Δήμο Ερυμάνθου, ενώ πρόκειται να δώσει ζωή σε πολλά χωριά της γύρω περιοχής, δίνοντας τα ανάλογα κίνητρα στις εκεί οικογένειες και στα παιδιά τους.

Το συνολικό κόστος του έργου που έχει χρηματοδοτηθεί μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, έφτασε περίπου τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που θα μείνει και αν μη τι άλλο είναι μόνο θετικό να δίνονται χρήματα για ένα τομέα τόσο δημιουργικό που έχει να κάνει με την παιδεία.

Την παιδεία που ειδικότερα στις ορεινές περιοχές της χώρας, στις περιφέρειες των νομών, έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, έχει παραμεληθεί στα χρόνια της κρίσης από το κράτος και τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει.

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr και πάρτε μία γεύση από το σχολικό συγκρότημα. Σημειώνουμε ότι ακόμα οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο.