Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την επέκταση του Προαστιακού της Πάτρας στην Κάτω Αχαΐα, ένα έργο που περιμένουν με αγωνία οι κάτοικοι της δυτικής Αχαΐας, έχοντας την πεποίθηση ότι θα αλλάξει την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή τους και θα τους διευκολύνει την ζωή.

Οι εργασίες σκυρόδεσης στις σιδηροδρομικές γραμμές που είναι ανενεργές εδώ και πάνω από πέντε χρόνια συνεχίζονται και σύμφωνα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, οι εργασίες για τον Προαστιακό και την επέκταση του, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του 2019.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να δώσει μία άλλη πνοή στην παράκτια γραμμή Πάτρα - Κάτω Αχαΐα, να ζωντανέψει τα χωριά και τα μέρη που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα, αλλά και να δώσει έναν άλλο αέρα στην επισκεψιμότητα στη περιοχή, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο, είναι ένα έργο αρκετά δύσκολο, αφού η σιδηροδρομική γραμμή χρειάζεται σχεδόν ολική αναβάθμιση, όπως και οι αποβάθρες στη μετρική γραμμή, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάφορα τεχνικά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Το έργο θα κοστίσει πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.


Περιμένουν με αγωνία την επέκταση του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα! Περιμένουν με αγωνία την επέκταση του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα! Οι φωτογραφίες είναι του Ντίνου Βγενόπουλου

Οι φωτογραφίες είναι του Ντίνου Βγενόπουλου