Όλα έτοιμα για την 17η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, με τους ιθύνοντες του Δήμου Ερυμάνθου να προετοιμάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς γι' αυτή την μεγάλη διοργάνωση που αναμένεται να γίνει και φέτος με μεγάλη επιτυχία. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με την Χαλανδρίτσα και την ευρύτερη περιοχή του Ερυμάνθου αφού αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση στο είδος της σε όλη την Δυτική Ελλάδα, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο την αξία των τοπικών προϊόντων και τους θησαυρούς της Αχαϊκής γης μέσα από χιλιάδες είδη που μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες στα περίπτερα της έκθεσης. 

Οι τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλλουν τα προϊόντα τους στα περίπτερα της έκθεσης, στα λιθόστρωτα μονοπάτια του παραδοσιακού οικισμού της Χαλανδρίτσας, ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, τις βρυσούλες με τα τρεχούμενα νερά και τους αγέρωχους πλάτανους, τα τελευταία χρόνια έχουν μία ολοένα και αυξητική τάση στον αριθμό. 

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των παράλληλων δράσεων που θα γίνουν κατά την διάρκεια της έκθεσης εγγυάται την εξίσου μεγάλη προσέλευση που θα έχει αυτές τις μέρες η Χαλανδρίτσα λόγω της διοργάνωσης.


Ξεκινά την Πέμπτη στις 6 του μήνα

Η 17η Αγροτική έκθεση ξεκινά την Πέμπτη στις 6 Σεπτεμβρίου και θα κρατήσει έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 7 του μήνα.

Η έναρξη της έκθεσης φέτος θα έχει έναν δυναμικό χαρακτήρα που πρόκειται να αφήσει την καλύτερη προδιάθεση στους επισκέπτες της για τη συνέχεια και θα είναι πιο νόστιμη από ποτέ. 

Ο σεφ Γιώργος Κολλυρόπουλος θα δημιουργήσει και θα εμπνευστεί πιάτα αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα της Αχαϊκής γης, τα οποία πρόκειται να συμμετάσχουν στην έκθεση, μαγειρεύοντας τα υπαίθρια και επί τόπου, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, στην καρδιά της Χαλανδρίτσας.

Η εκδήλωση αυτή θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι τα τοπικά προϊόντα, πέρα από την παράδοση που έχουν πίσω τους, παράδοση που είναι συνυφασμένη με τις αξίες και τα ήθη της περιοχής μας, έχουν την δυναμική για να αποτελούν βασικά στοιχεία της υψηλής γαστρονομικής τέχνης. 


Παράλληλα, την πρώτη μέρα της έκθεσης ο Δήμος, όπως κάθε χρόνο θα προχωρήσει στην βράβευση των αριστούχων μαθητών της επικράτειας του, αλλά και στους απόφοιτους των Λυκείων της περιοχής που κατάφεραν να περάσουν και να εισαχθούν μέσα από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Κι αυτά θα είναι μόνο η αρχή της 17ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας.