Το όνειρό της είναι να δημιουργήσει ένα νοσοκομείο στην Ελλάδα που να είναι σε θέση να φιλοξενεί παιδιά με σοβαρές ασθένειες από όλο τον κόσμο. 

Τα παιδιά, άλλωστε, είναι η λατρεία της και βασικός εμπνευστής των ονείρων της αφού θεωρεί ότι αξίζουν τα πάντα. "Θα πρέπει να προστατευτούν μιας και οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν πολλές ελλείψεις" λέει μιλώντας στο patrasevents.gr. 

Κοιτάζοντας την Ελένη Ρούσσια και ακούγοντας τα όσα λέει, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι έχει περισσότερα να πει από ότι απλά και μόνο η εικόνα της. Όσο όμορφη και αν είναι αυτή.

Κι όμως είναι ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών που έχοντας γεννηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και έχοντας μεγαλώσει στον Πύργο, έχει μία ζωή που τώρα ανοίγεται μπροστά της. 

Η εμφάνισή της είναι ταυτόσημη με τον τόπο καταγωγής της. Μοιάζει με αρχαία μούσα ή κάποια ιέρεια που θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιον από τους πολλούς ναούς που υπάρχουν στα ορεινά της Ηλείας, ίσως και στην Αρχαία Ολυμπία. Όμως η ίδια δεν νιώθει έτσι.

Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κατάφερε και πέρασε σε μία σχολή του ενδιαφέροντός της, στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αποτέλεσμα που την ικανοποιεί αρκετά μιας και ο μελλοντικός της στόχος είναι να ασχοληθεί με την επιστήμη της εγκληματολογίας. 


Πρόσφατα επιλέχθηκε και έγινε ένα από τα Espresso Girls στην στήλη της γνωστής αθηναϊκής εφημερίδας.

"Δεν το επιδίωξα" τονίζει. "Απλά μέσω του προσωπικού μου λογαριασμού στο instagram, βλέποντας προφανώς τις φωτογραφίες μου, έγινε και η πρόταση από την εφημερίδα για το άρθρο". 

Από τότε της έγιναν κάποιες προτάσεις. Η 18χρονη το ήξερε, άλλωστε, ότι έχει φωτογένεια και γοητεύει το φωτογραφικό φακό. "Ακόμα είναι νωρίς θεωρώ για να μπω στο χώρο της μόδας μιας και ο πρωταρχικός μου στόχος είναι οι σπουδές" τονίζει σχετικά και προσθέτει: "Δεν αποκλείω τίποτα βέβαια, άλλα θεωρώ ότι αν ξεκινήσω κάτι θα είναι κυρίως για χόμπι και όχι ως βασική μου δουλειά, μιας και θεωρώ ότι ο χώρος της μόδας και κυρίως στην Ελλάδα βαδίζει με αργούς ρυθμούς. Αν ασχοληθώ με κάτι θα έχει να κάνει κυρίως με το ντύσιμο και γενικά το γυναικείο στυλ". 

Το χόμπι της, άλλωστε, είναι έτσι και αλλιώς οι φωτογραφίες, γιατί της αρέσει να ασχολείται γενικά με τον τομέα της μόδας και του γυναικείου στυλ, ενώ η άλλη της μεγάλη αδυναμία είναι η μαγειρική. 


Στο θέμα των αγοριών και τους τρόπους που προσπαθούν να την πλησιάσουν, θα ακουστεί σκληρή. "Θεωρώ πως αυτό είναι το βασικό πρόβλημα πλέον. Ότι υπάρχουν αγόρια και δεν υπάρχουν άντρες" μας λέει και συνεχίζει.

"Σαν χαρακτήρας γενικά δεν είμαι τόσο ανοιχτή στο φλερτ και επειδή δεν γίνεται με το σωστό τρόπο, αλλά και επειδή είμαι αρκετά δύσκολος χαρακτήρας για να με πλησιάσει κάποιος. Κάνουν βέβαια την προσπάθειά τους, αλλά κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες φορές ίσως και από κοντά και αυτό είναι το πιο δύσκολο θεωρώ, γιατί εκεί πρέπει αναγκαστικά να είσαι και κάπως ευγενική είτε το θες, είτε όχι". 


Όσο για το πώς την βλέπουν οι άλλες κοπέλες με τέτοια εμφάνιση;

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι λειτουργεί το γεγονός αυτό ανταγωνιστικά με τις άλλες κοπέλες. Άλλωστε, όπως έχετε καταλάβει, έχω συγκεκριμένη άποψη για το πως έχει διαμορφωθεί η σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών στις μέρες μας και αυτό νομίζω πως βοηθάει στο να μην με βλέπουν οι άλλες κοπέλες και τόσο ανταγωνιστικά".