Ένα σημαντικό βραβείο πήρε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" στην εκδήλωση για τα "Healthcare Business Awards 2018". 

Το νοσοκομείο και η διοίκηση του έλαβε το βραβείο για την διαδικασία προσέγγισης του ανθρώπου πίσω από τον ασθενή και την προσπάθεια μετατροπής του χώρου σε ένα φιλικό περιβάλλον που να δίνει την ελπίδα, την αισιοδοξία και την χαρά στους ανθρώπους που φιλοξενεί στις κλίνες του. 

Το βραβείο αυτό αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" για τις καινοτόμες δράσεις που έχει εφαρμόσει και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών του.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας πρωτοπορεί σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας υλοποιήσει διάφορες δράσεις που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός νοσηλευτικού ιδρύματος που να είναι φιλικό προς τον χρήστη. 

Ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει είναι τα εικαστικά δρώμενα, η αντικαπνιστική στρατηγική, η διακοσμητική στην κουζίνα του και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με το ότι ο ασθενής δεν θα πρέπει να είναι ένας παθητικός λήπτης, αλλά ένας ενεργητικός χρήστης, μέσα στο σύστημα υγείας. 

Έτσι, υλοποιήθηκαν δράσεις για την αντικατάσταση των αρνητικών συναισθημάτων των ασθενών με θετικά, όπως η ελπίδα, η κατανόηση, και η ενσυναίσθηση, περνώντας αυτά τα μηνύματα από την μία στους ασθενείς και τους συνοδούς τους και από την άλλη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, έδωσε κίνητρα και ενδυνάμωσε πάνω στο θέμα αυτό την διάθεση που έδειξαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του, θέλοντας να δείξει ότι η σχέση ενός νοσηλευτικού ιδρύματος δεν εντάσσεται απλά και μόνο στα όρια της αντιμετώπισης της κάθε νόσου, αλλά είναι πιο ευρύτερη και έχει να κάνει με την αμφίδρομη σχέση που χρειάζεται να έχει με την τοπική κοινωνία. 

Το βραβείο που πήρε το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας στην τελετή που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, ήταν το χάλκινο. Το παρέλαβε η Μαρία Ζαφειροπούλου αναπληρώτρια διοικήτρια του «Αγίου Ανδρέα» και η Κανέλλα Κοντονή προϊσταμένη του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας.