ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
«30η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ - 2018»

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνει την «30η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», το Σάββατο 6/10/2018 στις κατηγορίες βετεράνων Π.Ε.Π.Α.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλα τα μέλη ΠΕΠΑ ή αθλητές - αθλήτριες με Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2018 και έχουν λάβει μέρος και έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου σε δύο αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2018, ή έναν αγώνα αντοχής μέσα στο 2018 και στον αγώνα «ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 2017» καθώς και οι Super Randonneurs 2018 οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη (εντός τριμήνου) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή να έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2018. 
Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). 
Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής, όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης. 
Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο. 
Σαν όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας σε όλα της τα πεδία την ειδική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής https://goo.gl/forms/2UAFkr1jW9hn267A3 για την «30η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ έως την Δευτέρα 01/10/2018. 
Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής, μπορεί να γίνει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η ένωση έως 1/10/2018 καθώς και στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 17/9 και 24/9 από τις 20:30μμ έως 22:00μμ..
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο. 
• Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 10 ευρώ.
• Το κόστος συμμετοχής για Super Randonneurs που έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου στην σειρά S.R. των brevets Π.Ε.Π.Α. 2018 ανέρχεται στα 10 ευρώ.

• Το κόστος συμμετοχής για Super Randonneurs που έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου την σειρά S.R. των brevets 2018 ανέρχεται στα 70 ευρώ.
• Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 70 ευρώ.
Για το λεωφορείο (με μπαγκαζιέρα) επιστροφής το κόστος είναι 15 € το άτομο και θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των χρημάτων μαζί με τη δήλωση συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται. 

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
(30 – 39 ετών) / (40 – 49 ετών) / (50 – 59 ετών) / (60 + ετών) / (γυναικών από 25 ετών και άνω).
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (για την αγωνόδικο): Τη Τρίτη 02/10/2018 και ώρα 09:00μμ στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. 
ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο). 
ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στο Άγαλμα Λεωνίδα εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης. 
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 07:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30 π.μ. 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 257 χλμ. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ: Μετά την πρώτη στάση ανασυγκρότησης της Κορίνθου, το ελεύθερο θα δοθεί εν κινήσει στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους κοντά στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη , σε σημείο που θα θεωρηθεί κατάλληλο ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. 
ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο (76ο χλμ. - στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195ο χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στους Μύλους και β) Λίγο πριν την είσοδο της πόλης - στην Τρίπολη. 
Στα σημεία ελέγχου όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να φροντίζουν για το σφράγισμα της κάρτας τους με δική τους ευθύνη. Κατά τον τερματισμό, οφείλουν να παραδώσουν την κάρτα τους στη γραμματεία για να καταγραφεί η ώρα τερματισμού. 
Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο δικαιούχος, μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά δεν θα καταγραφεί ως τερματίσας. 
Σημειώνεται ότι το σημείο ανεφοδιασμού/ελέγχου της Τρίπολης θα είναι ανοιχτό μέχρι την 17:00 μ.μ. οπότε και θεωρείται έγκυρη η διέλευση των ποδηλατών μόνο μέχρι αυτή την ώρα. 
Από την ώρα αυτή και μετά, οι κάρτες συμμετοχής θα παραδίδονται - εφ΄όσον ζητηθούν - στη διοργάνωση και η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνεται με δική τους ευθύνη.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός ( Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
• Οι αριθμοί συμμετοχής θα μπουν αυστηρά δεξιά και αριστερά στο σημείο της τσέπης. 
• Το ταμπελάκι ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό. 
• Οι αριθμοί συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. είναι οι ίδιοι με αυτούς που συμμετέχετε στους αγώνες κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α. 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: 
• Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της Π.Ε.Π.Α. Η χρήση κράνους και η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.) θεωρείται απαραίτητη. 
• Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. 
• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού. 
• Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και έχει δοθεί σε αυτά ο ειδικός αριθμός σειράς από τη διοργάνωση. Απαγορεύεται η συνοδεία συμμετεχόντων με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή (Υπεύθυνος: Ασημομύτης Δημήτρης). 
Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής. 
Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα συνοδεύουν. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 
Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο την εκδήλωση, χωρίς ποινή, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. 
Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν εκτός χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα. 
Οι απονομές θα γίνουν στις 21:00 μ.μ. περίπου, στο κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης ή στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 
Σε περίπτωση αλλαγής του χώρου απονομών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τον διοργανωτή. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: 
• H απόρριψη συμμετέχοντα από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα. 
• Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, το κάνουν με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια υλικού, ενδυμάτων κλπ. 
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς. 
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους συμμετέχοντες σε όλα τα σημεία της διαδρομής. 
• Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του συμμετέχοντα κατά την εκδήλωση, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του συμμετέχοντα από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης. 
• Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης. 
• Η πιθανή τροφοδοσία / υδροδοσία απο τα αυτοκίνητα συνοδείας στη διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος, επιτρέπεται ΜΟΝΟ στο τέλος του group, με ευθύνη του συμμετέχοντα.
• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού. 
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά απο οποιαδήποτε εκδήλωση και αγώνα). 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: 
• Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή και τον Αλυτάρχη. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης. 

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: 
ΧΟΡΗΓΟΣ: Δήμος Σπάρτης, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών, Δ.Δ. Φάριδος. 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike. 
ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: : Gatsoulis Bikes ,ENDURA, My Athlete, Go-Hi, Κυκλοποδηλατική, Bianchi, Santini, Vittoria.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ «ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ- 2018»
Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπαρτιατών και το Δ.Δ. Φάριδος, διοργανώνει τον αγώνα αντοχής «Ξηροκάμπι Σταύρος Καλκάνης 2018», την Κυριακή 7/10/2018 στις κατηγορίες κατηγορίες βετεράνων Π.Ε.Π.Α.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2018 και έχουν τερματίσει εντός χρονικού ορίου την προηγούμενη ημέρα την «30η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» . 
Οι αθλητές που έχουν λάβει μέρος στην «30η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» σαν « ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ» και «Super Runndoneur» δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. 
Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). 
Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. 
Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ’ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται βάσει της αρχικής δήλωσης στην 30η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα και η επιβεβαίωσή τους με την υπογραφή στο φύλλο αγώνα από τις 08:30 – 09:00 π.μ.στο ξενοδοχείο “SPARTA IN” και από τις 09:15 – 10:00 π.μ. στα Γυμνάσια της Σπάρτης, όπου θα λειτουργεί η γραμματεία του αγώνα. 
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται 15 λεπτά ενωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο. 
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
(30 – 39 ετών) / (40 – 49 ετών) / (50 – 59 ετών) / (60 + ετών) / (γυναικών από 25 ετών και άνω).
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 7/10/2018 ώρα 08:30 π.μ. στο χώρο του ξενοδοχείου «SPARTA IN». 
ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Εμπρός από τα Γυμνάσια της Σπάρτης. 
ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στην Κεντρική Πλατεία στο Ξηροκάμπι. 
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης 
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:15 π.μ. 
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 35 χλμ. 
ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Η διαδρομή μέχρι την έξοδο της πόλης της Σπάρτης, για λόγους ασφαλείας θα αποτελέσει την προεκκίνηση του αγώνα.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 
Γυμνάσια Σπάρτης, Μυστράς, Σπάρτη, Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, Αμύκλες, Ξηροκάμπι. 
ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Δεν θα υπάρξει επίσημο σημείο υδροδοσίας από τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Γ.Καλαπόδης

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
• Οδηγίες για τους αγωνιστικούς αριθμούς θα δοθούν επιτόπου. 
• Το ταμπελάκι με τον αριθμό στο πλαίσιο του ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό. 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: 
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ. Το ποδηλατικό κράνος και η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.) θεωρούνται απαραίτητα. 
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. 
• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα. 
• Δεν επιτρέπονται τα Ι.Χ. συνοδείας. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 
Οι απονομές θα γίνουν την κεντρική πλατεία του Ξηροκαμπίου αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα, και αυτού των μαθητών. 
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία. 
Επίσης, μαζί με τις βραβεύσεις θα γίνουν και οι απονομές στις φανέλες των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος της Π.Ε.Π.Α. 
Συγκεκριμένα: 
1ος : Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα 
2ος : Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα 
3ος: Χάλκινο μετάλλιο - δίπλωμα 
4ος, 5ος, 6ος, αναμνηστικό δίπλωμα 
Θα γίνουν βραβεύσεις ανά 5ετιά, στις κατηγορίες (40 – 44 ετών), (45 – 49 ετών), (50 – 54 ετών) και (55 – 59 ετών) . 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: 
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα. 
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. 
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς. 
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής. 
• Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του αθλητή κατά τον αγώνα, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του αθλητή από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης. 
• Κανένας αθλητής δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη του αγώνα αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης. 
• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού. 
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα). 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: 
• Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από τον Αλυτάρχη του αγώνα και την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα. 

ΧΟΡΗΓΟΣ: Δήμος Σπάρτης, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών, Δ.Δ. Φάριδος. 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike
ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Gatsoulis Bikes ,ENDURA, My Athlete, Go-Hi, Κυκλοποδηλατική, Bianchi, Santini, Vittoria.