Θέμα στον Ant1 έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος φάντομ σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για την Αχιλλεία Γεωργακίλα την οποία συνάντησε η κάμερα του Ant1 στην 117η Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα. Είναι η πρώτη Ελληνίδα Top Gun, που καταφέρνει να χειρίζεται τα F4 Fantom, με την ίδια ικανότητα και τον ίδιο δυναμισμό που κάνουν οι άνδρες συνάδελφοι της. 

«Ήταν επιλογή μου, το φάντομ είναι ένα αεροσκάφος πολύ παλιό αλλά παρ' όλα αυτά ανταπεξέρχεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις. Μετά την αναβάθμιση που έγινε μπορεί και έχει τα απαραίτητα μέσα για να ανταπεξέρχεται σε αποστολές επιτυχώς» τόνισε μιλώντας στον ANT1.

«Το να πετάς σε μια πολεμική μοίρα θέλει σχεδίαση της αποστολής και είναι κάτι που χρειάζεται συνεχώς να είσαι εκεί. Μου αρέσει η δράση που έχει αυτό το επάγγελμα. Δεν έχει να κάνει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, αρκεί να διαβάζεις και να προσπαθείς να είσαι αφοσιωμένος» πρόσθεσε.

Τέλος σχολιάζοντας το πως αντέδρασε η οικογένεια της όταν αποφάσισε να γίνει πιλότος είπε ότι «μόνο η μητέρα μου είχε ας το πούμε κάποιους ενδοιασμούς γιατί όσο να ναι οι μητέρες είναι ευαίσθητες. Ο πατέρας μου το πήρε πιο ψύχραιμα. Είτε διθέσιο είτε μονοθέσιο εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να πετάω» κατέληξε.