"Άγονη" θα κηρυχθεί η γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επιδότηση της γραμμής ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης οριστικά.

Αυτό αποκάλυψε ο Θεόδωρος Φλωράτος, μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy. «Για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν τον Μάιο), δεν υπήρξε ενδιαφέρον να καλυφθεί η γραμμή στο τελευταίο ΣΑΣ, οπότε ο λόγος είναι πλέον στην Πολιτεία», είπε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος που παρακολουθεί στενά το θέμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το γεγονός πως θα κηρυχθεί "άγονη" σημαίνει ότι η εταιρεία που θα αναλάβει την εξυπηρέτησή της θα λαμβάνει μία καλή επιδότηση, τώρα και στο μέλλον.

«Αυτό δεν θα αλλάξει ακόμη και αν αλλάξει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Φλωράτος ο οποίος χαρακτήρισε την Παρασκευή που έγινε η τελευταία συνεδρίαση του ΣΑΣ, ως «ιστορική μέρα». Σημείωσε μάλιστα ότι το ΣΑΣ δεν ασχολήθηκε ούτε με τα δρομολόγια από Κυλλήνη προκειμένου να υπάρξει μία συνολική λύση για το θέμα.

Άλλωστε οι δύο γραμμές επηρεάζουν η μία την άλλη, ενώ έχουν ακουστεί πολλά παράπονα και για τη χρονική απόσταση που έχουν μεταξύ τους τα δρομολόγια των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Κεφαλονιάς.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν η γραμμή της Σάμης να διακόπτεται για ένα με ενάμιση μήνα το χειμώνα, ώστε το πλοίο να πραγματοποιεί τις απαραίτητες επισκευές, χωρίς όμως να μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα αντικαθίσταται από άλλο.