Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Άλεκος Μέγαρης» με θέμα την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε γονείς αλλά και παιδιά για τον πρωτότυπο χαρακτήρα της και τις παράλληλες δράσεις που έγιναν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και την εθελοντική ομάδα «Πρόληψης».

Στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα της εξάρτησης από το διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισης του, σε μια εκδήλωση που «έτρεχε» παράλληλα σε 3 αίθουσες. Στην αίθουσα συνεδριάσεων οι γονείς άκουσαν αλλά και συζήτησαν με το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και τις κυρίες Γιάννα Ζορμπά και Θωμαΐς Σταύρου καθώς και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου.


Παράλληλα με τις ομιλίες και τη συζήτηση για τους ενήλικες, σε δύο αίθουσες του πολιτιστικού κέντρου, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για παιδιά από 7 έως 12 ετών από τους εθελοντές της ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου με την εποπτεία και στήριξη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης. Εκεί λειτουργήσαν δυο παράλληλες ομάδες, για παιδιά Α’ – Γ’ τάξης και για παιδιά Δ’ – ΣΤ’ τάξης με στόχο την ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια παρουσίασαν στην αίθουσα συνεδριάσεων το υλικό που δημιούργησαν αλλά και έδωσαν το μήνυμα για μια λελογισμένη χρήση του διαδικτύου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν στο πλαίσιο της αρχής μιας συνεργασίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις», που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει γονείς αλλά και παιδιά σε μια σειρά ζητημάτων με έναν πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.