Μαθητές Δημοτικών Σχολείων, απ’ την Πάτρα και το Αίγιο, πήραν σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 τις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος και απεύθυναν δεκάδες ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Οι μαθητές που προέρχονταν από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη, τη σχολική στέγη, τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για το κοινωνικό της πρόσωπο.

«Το αθλητικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου βρίσκει διέξοδο η νεολαία, ήταν δική σας ιδέα. Σας ακούσαμε και προχωρήσαμε» είπε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας προς τους μαθητές ότι μέσα από τα Περιφερειακά Συμβούλια Μαθητών οι ιδέες και οι προτάσεις τους έχουν απήχηση. «Ακούμε, Μαθαίνουμε…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Κατσιφάρας κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει στο ερώτημα πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του ως Περιφερειάρχης. «Ξεκινάει από τη διάθεση για προσφορά στα κοινά.Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και είμαι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές του καθενός. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και η πρόοδος των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τον Περιφερειάρχη για τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν  το εμβληματικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο της Μικρής Περιμετρικής και η δημιουργία πάνω από 34 νέες σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσα σε διάστημα έξι ετών, «μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα που θα ήθελε να υλοποιήσει στο μέλλον, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο οραματικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Πάρκου Αστικού Τύπου σε έκταση 100 στρεμμάτων με επίκεντρο το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Επίσης, παρουσίασε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του Εργοστασίου Λαδόπουλου και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.


Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Αιγίου για τα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Αιγιαλείας. Οι μικροί περιφερειακοί σύμβουλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μεγάλης έκτασης έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο σύνολο των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας, που εκτείνεται από τον Ερινεό έως την Αιγείρα κι είναι  προϋπολογισμού 33,6 εκατομμύριων ευρώ.

Ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τις Αστικές Αναπλάσεις που δρομολογούνται σε Δήμους της Αιγιαλείας, αλλά και για έργα αναπτυξιακής σημασίας  που πρόκειται να πραγματοποιηθούν όπως η σύνδεση του Λιμανιού του Αιγίου με τη ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών, προϋπολογισμού 6,4 εκατ ευρώ.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Καρπέτας ενημέρωσε τους μαθητές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ανάμεσα στους διεκδικητές των βραβείων BRAVO 2018, για τις Καλές Πρακτικές που υλοποιεί στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Επίσης, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης.

Τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας συνόδευαν ο Διευθυντής Νίκος Κοτοπούλης, οι εκπαιδευτικοί Νίκος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος και  Τζέφη Μιχαλοπούλου.

Αντίστοιχα, τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Αθανάσιος Μεντζελόπουλος, Γεωργία Τρυφωνοπούλου, Ακριβή Κολύρου και Γεωργία Μαχά.