Ένα άσχημο περιστατικό συνέβη στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Κάτω Αχαΐας και το οποίο έχει ξεσηκώσει την σχολική κοινότητα. 

Τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού είχαν προχωρήσει στην τοποθέτηση φυτών για να ομορφύνουν το περιβάλλον τους, σε μία συμβολική κίνηση που τους υπέδειξαν οι δάσκαλοι τους για να περάσουν μέσα από τα άνθη την αξία και την χαρά τη ζωής. 

Κάποιοι την επομένη πήγαν και τα κατέστρεψαν, ξεριζώνοντας τα. Η καταγγελία - ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού σχολείου αναφέρει τα εξής: 

"Απλά λυπηρό…. ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στον άνθρωπο ΑμεΑ δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού του τόπου στον οποίο βρίσκεσαι! Καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, γινόμαστε μάρτυρες συμπεριφορών και βανδαλισμών εις βάρος των ΑμεΑ… Αυτό απλά είναι ένα ακόμη λυπηρό παράδειγμα. 

Κανένας σεβασμός σε κάτι τόσο μικρό αλλά τόσο σημαντικό για το σχολείο μας Ειδικό Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας και για τα παιδιά μας… απαξίωση των προσπαθειών όλων – εκπαιδευτικών και μαθητών – για κοινωνικοποίηση, συμπερίληψη, βιωματική μάθηση, χαρά, διασκέδαση… όλα χαμένα!

Το να πει κανείς “δεν έπρεπε να μείνουν εκτός αίθουσας”, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη πράξη βανδαλισμού… δεν υπάρχει θυμός, απλά απογοήτευση…. κι ένα ερωτηματικό: Τελικά, σε τι κοινωνία προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τα παιδιά μας; Εμείς δεν πτοούμαστε και τα φυτά θα αντικατασταθούν άμεσα. Κανείς δεν θα στερήσει τη χαρά των παιδιών μας!". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευτυχώς έγιναν όλα όπως πριν αφού η αγάπη πολλών ιδιωτών στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, των γονέων και του σχολείου γι' αυτούς τους μικρούς ήρωες είναι μεγάλη.