Εκτός από την παρουσίαση του βραδινού δελτίου ειδήσεων στο Open, η Έλλη Στάη, κάθε Πέμπτη, στις 23.00, παρουσιάζει ένα διαφορετικό talk show, το «Open mind». Σε συνέντευξη που δίνει στον Τηλεθεατή, η Έλλη Στάη απαντά σε όλες τις ερωτήσεις της Χρύσας Παχούμη…

Ανεβαίνει η αδρεναλίνη σας με κάθε επαγγελματικό σας ρίσκο; «Το βλέπεις μόνο ως ρίσκο το καθετί που κάνουμε;».

Δεν είναι ρίσκο ένα κανάλι που ξεκίνησε από το μηδέν; «Μόνο ρίσκο μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Είναι αλήθεια. Τα σιγουράκια μού είναι βαρετά».

Γιατί «Open mind» και όχι «Open eyes»; «Δεν ήθελα τίτλο εκπομπής με το όνομά μου ή τα μάτια μου. Αυτό το έχω αποφασίσει από την ΕΡΤ. Αντιστάθηκα στον Τζώνη Καλημέρη (σ.σ. ο διευθύνων σύμβουλος του Open), που ήθελε να αναβιώσει το παλιό Mega, με τον “Ελλήσποντο”. Καθώς τοOpen είναι ένα νέο κανάλι, παίξαμε με το λογότυπο».

Συμφιλιωμένη με τις φθορές που φέρνει ο χρόνος; «Δύσκολο να συμφιλιωθείς με το πεπερασμένο της ανθρώπινης φύσης. Απλά, αν είμαστε δυνατοί και υγιείς, μπορούμε να ανακαλύπτουμε σε κάθε χρονική φάση της ζωής μας, πολύ ωραία πράγματα, για να περνάμε όμορφα. Γι’ αυτό τρέχω, για να αισθάνομαι καλά».

Ταξιδιάρα φύση; «Περίμενα να απαγκιστρωθώ από το “κάθε μέρα” στην τηλεόραση, για να κάνω ταξίδια. Αυτόν το χρόνο, με έχει αναστατώσει το γεγονός ότι δεν έχω την άνεση να μπορώ να ταξιδεύω».

Ιδανικοί προορισμοί; «Κούβα, Αφρική, να ξαναπάω στην Κίνα. Στην Παταγονία. Παντού θέλω να ταξιδέψω».

Ποιο είναι το ΜΟΤΟ της Έλλης Στάη; Δεν μπορώ να σηκώνω το τηλέφωνο και να μου λένε «θα κάνετε αυτό». Τα δημοσιογραφικά «όχι» δεν είναι μόνο δικά σου. Είναι ομάδων δουλειάς, που κάθε φορά συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε παρέα…