«Με τους εξαντλητικούς ρυθμούς δράσης επιβεβαιώνουμε τη δυναμική και το προβάδισμα της Νέας Πάτρας και η αποδοχή του κόσμου μας υποχρεώνει να μην... κοιμόμαστε!»

Από την μπάντα του Δήμου στο «Φωτεινό Αστέρι» και από εκεί στην γενική συνέλευση του ΝΟΠ. Ακολούθησε η παρουσία στο μνημόσυνο των θυμάτων της οδού Βότση και επίσκεψη στην Δ. Βιβλιοθήκη Πατρών. Ήρθε σε επαφή με το σωματείο ηχοληπτών, συναντήθηκε με συμπολίτες και περιόδευσε σε συνοικίες.   

Το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος απέδειξε ότι η ημέρα έχει για τον ίδιο… 48 ώρες! Ο αεικίνητος επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»  ανέπτυξε αλλεπάλληλες δράσεις και είχε την δυνατότητα αντίστοιχων παρεμβάσεων, που επιβεβαιώνουν τη δυναμική του συνδυασμού του, καθ΄ οδον προς τη Δημαρχία της Πάτρας! Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» με τους εξαντλητικούς ρυθμούς δράσης επιβεβαιώνεται η δυναμική και το προβάδισμά της. «Η πλατιά λαική αποδοχή μας υποχρεώνει να μην …κοιμόμαστε.» 
Χθες, ο Νίκος Νικολόπουλος, είχε σειρά επαφών με τους μουσικούς της μπάντας του Δήμου, παρέστη στην εκδήλωση του «Φωτεινού Αστεριού» και στην δωροέκθεση της Ι.Μ. Μακελαριάς και έκλεισε την βραδιά  δίνοντας το παρών του στην Γενική Συνέλευση του ιστορικού Ν.Ο.Π.
«ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Ο.Π.»

Αναφερόμενος στις εργασίες της Γ.Σ. δήλωσε: «Συμμετείχα στη διαδικασία για να επαναβεβαιώσω τις ρητές δεσμεύσεις μου που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Ν.Ο.Π.

Διαπίστωσα ότι ο Δήμαρχος ήταν απών, όπως κι όλοι που έχουν δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν τον ιστορικό όμιλο. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά μας. Άλλοι, όπως ο Πελετίδης, αρκούνται σε λόγια της  πλώρης, ενώ η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καταθέτει το συνεχές ενδιαφέρον της και θέλει να συμμετέχει σε κάθε εξέλιξη που αφορά όλα τα σωματεία της πόλης μας. Βέβαια ο κ. Πελετίδης δεν είχε «μούτρα» να παραστεί στη Γ/Σ, αφού ήταν αυτός που έκοψε το νερό από την πισίνα του Ν.Ο.Π. κι ενώ γνωρίζουμε ότι ένας άλλος φορέας, δείχνοντας την ευαισθησία του, παρείχε δωρεάν νερό στο Ν.Ο.Π.- κι αυτός ήταν ο ΟΛΠΑ επί των ημερών του Κώστα Πλατυκώστα».


«ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

Εποικοδομητική συνάντηση με τους μουσικούς της Μπάντας είχε στο κτίριο της Δημοτικής Μουσικής ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά από πρωτοβουλία του μαέστρου και Δημοτικού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων είχε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξή του στη δίκαια απαίτηση των απολυμένων μουσικών, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Μουσικής σε μόνιμη βάση και με εργασιακές συνθήκες αξιοπρέπειας για τους μουσικούς του συνόλου.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ρητά στους συνομιλητές του, ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ανάληψη της Δημαρχιακής θητείας του, η Δημοτική Μουσική θα επαναλειτουργήσει μέσα από το μοντέλο που οι ίδιοι οι μουσικοί έχουν προτείνει: «Με Δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο, η Πάτρα θα αποκτήσει ξανά την Μπάντα που επιτάσσει η ιστορία της! Και παράλληλα οι μουσικοί και ο μαέστρος της, θα αναλάβουν την ευθύνη δημιουργίας μουσικών συνόλων που θα δίνουν τακτικές συναυλίες σε ενότητες όλου του Δήμου και ταυτόχρονα να γνωρίσουν μέσα από δωρεάν μαθήματα τον κόσμο της μουσικής στα νέα παιδιά»

«Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ»

Στην εκδήλωση του «Φωτεινού Αστεριού» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Patra Palace» έδωσε το «παρών» ο Νίκος Νικολόπουλος, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της «Νέας Πάτρας» για την στήριξη των φιλανθρωπικών σωματείων και την θέσπιση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης, των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

«Δεν μπορεί ο κ. Πελετίδης να κατασκευάζει Δημοτικό αποτεφρωτήριο νεκρών στην Πάτρα που θα στοιχίσει 2.6 εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη να μην συνεισφέρει το ουμανιστικό- ανθρωπιστικό έργο των φιλανθρωπικών σωματείων και ευαγών Ιδρυμάτων της πόλης. Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή θα έχουμε εγγεγραμμένα κονδύλια στον Δημοτικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό, ώστε να απαλύνουμε τον πόνο και να ανακουφίσουμε τις ανάγκες των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας».

«Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΔΕΝ ΣΈΒΕΤΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΤΣΗ» 

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην οδό Βότση, που στοίχισε τη ζωή σε 7 συμπολίτες μας πριν 28 χρόνια.

Σχολιάζοντας την παρουσία του στην τελετή, είπε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς και σήμερα απουσιάζει ο κ. Πελετίδης δείχνοντας ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων, σε αντίθεση με την εκδήλωση σεβασμού εκ μέρους του σε κάθε τι που παραπέμπει στην Οκτωβριανή Επανάσταση ή σχετίζεται με την μονόπλευρη και παραποιημένη καταγραφή της ιστορίας από το Κ.Κ.Ε.»!
«ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ»
Την απόφασή του ως νέος Δήμαρχος Πατρέων να ελέγξει εξονυχιστικά μία προς μία τις συνολικά πολλές εκατοντάδες απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου Πατρέων, αλλά και ειδικά όλες τις επιλεκτικές εργολαβίες του Πολιτιστικού Οργανισμού, γνωστοποίησε ο Νίκος Νικολόπουλος, στον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ηχοληπτών Νομών Αχαϊας – Ηλείας Ανδρέα Πάτση.

Κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του, παρουσία των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων Βασίλη Λάγαρη και Αντώνη Κουνάβη, ο Νίκος Νικολόπουλος έγινε αποδέκτης των καταγγελιών του κ. Πάτση για ύποπτες απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά και για διάτρητους διαγωνισμούς του Πολιτιστικού Οργανισμού, με ανάδοχο στις περισσότερες των περιπτώσεων, συγκεκριμένο γραφείο ηχητικών εγκαταστάσεων.

«Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, έχει κάνει ρεκόρ απ’ ευθείας αναθέσεων: 673 έως τώρα έχει υπογράψει ο κ. Πελετίδης και οι συνεργάτες του! Όλες αυτές, μία προς μία θα τις ελέγξουμε εξονυχιστικά όταν θα αναλάβουμε την ευθύνη του Δήμου. Και ξεχωριστά θα ρίξουμε φως στους πρόχειρους διαγωνισμούς και τις απ’ ευθείας αναθέσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού, που περιέργως οι περισσότερες έχουν ως ανάδοχο ένα και μόνο γραφείο, αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες. Ένα είναι σίγουρο: Με Δήμαρχο Νικολόπουλο, θα υπάρχει διαφάνεια με ανοικτούς διαγωνισμούς και χωρίς κανέναν αποκλεισμό.»

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ… ΛΙΦΤΙΝΓΚ»

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη και με λύπη του διαπίστωσε ότι παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, στερείται επαρκούς προσωπικού, δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική βοήθεια, ενώ ειδικότερα τα 2/3 του κτηρίου του νοτίου διαμερίσματος είναι εκτός λειτουργίας, λόγω ακριβώς της έλλειψης προσωπικού. Το εξοργιστικό δε , είναι ότι το παιδικό τμήμα δεν έχει ανακαινισθεί επί πολλά χρόνια, ενώ ο μικρός χώρος του δεν επιτρέπει να εξυπηρετούνται περισσότερα από 20 παιδιά…
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Παράλληλα με την υπόλοιπη πολιτική του δραστηριότητα, ο Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει το πρόγραμμα περιοδειών του σε γειτονιές και καφενεία του Δήμου Πατρέων, συνομιλώντας με τον κόσμο και αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, στην αναβάθμιση των συνοικιών, που εκτός των άλλων όπως τονίζει, θα περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων, δημιουργία πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, ενίσχυση του Δημοτικού φωτισμού και τακτική σύνδεση των περιοχών με δημοτική συγκοινωνία και ευέλικτα μικρά λεωφορεία.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» τις τελευταίες ημέρες μίλησε σε καφενεία στις περιοχές Αγίας Σοφίας, Άνθειας, Ελεκίστρας, Αργυρών, Βραχνείκων, Πιτίτσας, Ρωμανού και Τέρψης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί σε περιοχές του Ανατολικού διαμερίσματος.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Με επισκέψεις σε ευαγή Ιδρύματα της Πάτρας, συνεχίζει το πρόγραμμα του σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος: Συνοδευόμενος από πολυμελή ομάδα υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της «Νέας Πάτρας», θα επισκεφθεί το Άσυλο Ανιάτων, το Κωνσταντοπούλειο, την Φωλιά του Παιδιού και την Κιβωτό της Αγάπης.
Εκεί, εκτός από γλυκίσματα και τρόφιμα, ο κ. Νικολόπουλος και οι συνεργάτες του, θα προσφέρουν την ανοικτή αγκαλιά τους στους τροφίμους και θα επαναλάβουν τη δέσμευση της «Νέας Πάτρας» ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα συνδράμουν εμπράκτως το έργο των Ιδρυμάτων, με εγγεγραμμένα κονδύλια στον Δημοτικό προϋπολογισμό. 

ΟΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Και οι νέες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που ήρθαν μόλις χθες σε γνώση του επιτελείου της «Νέας Πάτρας», επιβεβαιώνουν την αίσθηση που αποπνέει η κοινωνία, για άνετη είσοδο του Νίκου Νικολόπουλου στον δεύτερο γύρο και τελική επικράτησή του την  δεύτερη Κυριακή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το δίδυμο που έχει διασφαλίσει την είσοδό του στη δεύτερη Κυριακή, είναι αυτό των κ.κ. Πελετίδη-Νικολόπουλου, ενώ στον τελικό γύρο, οι ίδιες δημοσκοπήσεις δίνουν καθαρή και ξεκάθαρη νίκη στον επικεφαλής της «Νέας Πάτρας»!
Το αξιοσημείωτο πάντως αυτών των δημοσκοπήσεων, είναι το απογοητευτικό ποσοστό που λαμβάνει ο Υποψήφιος που εμφανίζεται να υποστηρίζεται τοπικά από τη Νέα Δημοκρατία.

Παρόλα αυτά ο Ν. Νικολόπουλος λέει στους συνεργάτες του, ότι στόχος τους είναι να χάσει ο κ. Πελετίδης από τον πρώτο γύρο: «Μας έλεγαν πριν κάποιο καιρό, ότι ο Πελετίδης θα κέρδιζε τάχα από την πρώτη Κυριακή και κάτι τέτοιο γρήγορα αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός.
Τώρα λοιπόν αυτό που φαίνεται εφικτό είναι ο Δήμαρχος του ΚΚΕ στην Πάτρα, να χάσει από την πρώτη Κυριακή και να μην εισέλθει καν στο δεύτερο γύρο! Και απ’ ότι φαίνεται, κάτι τέτοιο μπορούμε να το καταφέρουμε, ώστε να απαλλαγεί η Πάτρα από τον χειρότερο και  οπισθοδρομικότερο Δήμαρχο που γνώρισε ποτέ αυτή η πόλη!»