Με ανακοίνωσή της η παράταξή "Όραμα για την Δυτική Αχαΐα" αναφέρει: "Τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της 26ης  Μαΐου 2019, κατά τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της Κάτω Αχαΐας και των Σαγαιΐκων, αναδεικνύουν με κραυγαλέο τρόπο το ζήτημα των πολιτικών παρεμβάσεων, εκ μέρους συγκεκριμένης παράταξης προκειμένου να εμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση του λαού της δυτικής Αχαΐας.

Η αποκορύφωση της κατάστασης ήταν η σύλληψη και  προσαγωγή δύο ατόμων από την Κάτω Αχαΐα και ενός από τα Σαγαίικα. Παράλληλα διάφοροι «φουσκωτοί» προσήλθαν έξω από τα εκλογικά κέντρα της Κάτω Αχαΐας διαταράσσοντας με την συμπεριφορά τους την ομαλή λειτουργία των εκλογέων. Ειδοποιήθηκε η τοπική ΕΛΑΣ όπου και προσήλθε και τους απομάκρυνε.

Οι άνθρωποι της παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» νιώθοντας οργή και αγανάκτηση καταγγέλουν τις μεθοδευμένες πρακτικές της συγκεκριμένης παράταξης, η οποία προσπαθεί με παντοίους τρόπους να αλλοιώσει την ελεύθερη δημοκρατική βούληση των πολιτών προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και δηλώνουν ρητά πως δεν θα επιτρέψουν εκλογικά αποτελέσματα κυοφορούμενα και μεθοδευμένα, τα οποία θα νοθεύουν την ελεύθερη βούληση των εκλογέων.

Καλούμε τις αρχές να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να παταχθούν ανάλογα φαινόμενα την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών, στις 2 Ιουνίου 2019.

Η εικόνα έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της Κάτω Αχαΐας και των Σαγαιΐκων, με την εξαγορά ψήφων σε δημόσια θέα, καθ’ όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας, ξεδιάντροπα και ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου μοντέλου αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα είναι επιτακτική η ανάγκη να τονιστεί πως η αυτή η εικόνα που μόλις περιγράψαμε πιο πάνω δεν αντικατοπτρίζει την κοινωνία της Δυτικής Αχαΐας!!! Υπάρχει το μεγάλο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας που μεριμνά και αγωνίζεται για τον Τόπο του και τα παιδιά του! Υπάρχει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που διαπορεί με ηθική και με αξίες, με αξιοπρέπεια και με ανιδιοτέλεια! Που νιώθει οργή και αγανάκτηση και θα στείλει το μήνυμα της αντίστασης σε αυτές τις διαδικασίες με την ψήφο του την Κυριακή!".