Άδεια ήταν η Πάτρα κατά διαστήματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τα εμπορικά καταστήματα κλειστά και τις περισσότερες από τις καφετέριες του κέντρου, να μην ανοίγουν. 

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής, το κέντρο της Πάτρας ήταν "νεκρό", με όλα τα καταστήματα σχεδόν κλειστά, ωστόσο η απότομη αλλαγή καιρού έκανε τον κόσμο να επιστρέψει άρον - άρον στην πόλη. 

Πάντως, οι περισσότεροι επέλεξαν να πάνε στην πρώτη αργία του φετινού καλοκαιριού, σε κάποιο κοντινό μέρος της Πάτρας, σε παραθεριστικά μέρη γύρω από την πόλη, κυρίως για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, βγάζοντάς την ταυτόχρονα φθηνά, χωρίς να χαλάσουν πολλά χρήματα. 

Λίγοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να αποδράσουν ολοκληρωτικά από την περιοχή και να πάνε σε ένα νησί ή σε κάποιο άλλο μέρος πιο μακρινό από την Πάτρα, έτσι για να αλλάξουν παραστάσεις. Η πλειοψηφία των Πατρινών το... έσκασε για λίγο σε μέρη όπως η Αιγιάλεια, η Δυτική Αχαΐα, η Ναυπακτία και η Ηλεία, ενώ όσοι έμειναν στην Πάτρα αναζήτησαν στιγμές δροσιάς σε κοντινές παραλίες, μέχρι να τους τα κάνει μούσκεμα ο καιρός. 

Πάντως, η Ροδινή, η Παναγοπούλα, ο Λόγγος και άλλα μέρη κοντά στο Αίγιο ήταν γεμάτα από κόσμο αυτές τις μέρες, ενώ αρκετή κίνηση είχαν και τα παραθαλάσσια μέρη της Ηλείας, όπως η Κουρούτα, το Κατάκολο και το Βαρθολομιό.

Συμπερασματικά, για ακόμα μία φορά ακόμα και αυτοί που βρήκαν τον τρόπο για να αποδράσουν προτίμησαν μέρη κοντινά στην Πάτρα, σε εξοχικά και σπίτια συγγενών, γνωρίζοντας ότι η εξόρμησή τους σε ένα νησί, έστω και για λίγες μέρες θα τους στοίχιζε ακριβά ή καλύτερα θα τους στοίχιζε χρήματα που υπολογίζουν για άλλες τους υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που παρόλο που είναι καλοκαίρι εξακολουθούν να τρέχουν.