Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης θα δώσει σημαντικά πράγματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα βάλει στο κατώφλι της σύγχρονης εποχής, δίνοντας του την δυνατότητα να σταθεροποιηθεί στην ελίτ των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. 

Είναι κάτι που έχει γράψει ήδη το patrasevents.gr. To έργο αυτό όμως έχει μία μακροπρόθεσμη προοπτική. Στην διοικούσα επιτροπή του Σταδίου ετοιμάζονται από τώρα για να προχωρήσουν σε έργα που έχουν μία πιο βραχυπρόθεσμη προοπτική, ωστόσο, είναι αναγκαία να προχωρήσουν και να γίνουν, εφόσον φιλοξενηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μεγάλες διοργανώσεις πανελλήνιας κλίμακας. 

Όπως για παράδειγμα το Ανοικτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Μέσα στις μέρες αυτές θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την επισκευή του ταρτάν του βοηθητικού γηπέδου στον στίβο, αλλά και η επαναδιαγράμμιση του κυρίως και βοηθητικού στίβου. 

Το έργο είναι απαραίτητο να γίνει αφού σε ορισμένα σημεία του ταρτάν υπάρχει πρόβλημα, έχει φθαρεί από την χρήση, ενώ οι γραμμές δεν είναι πλέον τόσο διακριτές. Είναι ένα έργο που θα κοστίσει γύρω στα 25.000 ευρώ και θα γίνει με πόρους του δήμου. Σκοπός των εργασιών που είναι να ξεκινήσουν άμεσα είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου πρωταθλήματος, τότε που θα έρθει στην Πάτρα η αφρόκρεμα του κλασικού στίβου της χώρας. 

Παράλληλα μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την άμεση αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 7Χ7, τα οποία χρησιμοποιούνται αρκετά από φίλους του αθλήματος που πάνε και συνδυάζουν την γυμναστική τους με λίγη μπαλίτσα. Το σημαντικότερο όμως από τα τρία έργα που είναι να γίνουν άμεσα αφορά το κυρίως γήπεδο του Σταδίου. 

Μιλάμε για την αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του κυρίως γηπέδου, συμβάλλοντας έτσι στα μέγιστα στην βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται μέσα από κονδύλι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το ΕΣΠΑ και θα φτάσει τα 100.000 ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τους πανελλήνιους αγώνες στίβου, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το χορτάρι από την δραστηριότητα αθλημάτων που το χρησιμοποιούν, όπως για παράδειγμα το ακόντιο. 

Πάντως, η ολοκλήρωση αυτού του έργου, σε έναν αγωνιστικό χώρο που χρειαζόταν συντήρηση, με τον χλοοτάπητα να μην έχει αντικατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια, θα δώσει την δυνατότητα στο Στάδιο να φιλοξενεί μεγάλες ποδοσφαιρικές συναντήσεις και αναμετρήσεις, κάτι που θα του ανεβάσει ακόμα περισσότερο το όνομα και το κύρος του στον αθλητικό χάρτη.