Η πλατεία «Υψηλών Αλωνίων» αποτελεί τόπο συνάντησης κάθε καλοκαίρι για τα Χορωδιακά Σύνολα της Αιγιάλειας, δίνοντας ένα μελωδικό έναυσμα για την έναρξη του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κάθε χρόνο.

Το βράδυ της 22ης Ιουνίου, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία «Υψηλών Αλωνίων», μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από την Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, τη Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού και Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου, την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, την Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας και τη Χορωδία Αιγίου 1933.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Παπαχριστοπούλου, η οποία έδωσε το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αιγιάλεια.

Τα Χορωδιακά Σύνολα ερμήνευσαν τραγούδια και μελωδίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, με ιδιαίτερα όμορφες ερμηνευτικά, σόλο εμφανίσεις, από μέλη των χορωδιών. Ακούστηκαν τραγούδια από όλο το ερμηνευτικό φάσμα τα οποία συνεπήραν το κοινό που είχε ενεργή συμμετοχή.

Με αυτή την εκδήλωση ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., που υπόσχεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τους Αιγιαλείας καθώς και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας «Ακούγοντας την καρδιά της μουσικής», Μαέστρος: Βασιλική Νάσση και ορχήστρα . Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού και Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου «Σάββατο κι απόβραδο..», Μαέστρος: Βασιλική Νάσση και ορχήστρα .

Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας «Με φάρο το φεγγάρι…», Μαέστρος: Κορνέλια Βολοσένκο - Γκολφίνου και πιάνο: Άρης Πιστόλας.

Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας «Λίγα τραγούδια… πολλά χρόνια μετά», Μαέστρος: Αλίκη Ζαφείρη και πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος.

Χορωδία Αιγίου 1933 «Χρώματα και αρώματα καλοκαιριού», Μαέστρος: Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, πιάνο: Χριστίνα Αποστολοπούλου, σολίστ: Μαρία Πετεμερίδου.