Φτάνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και το πρόβλημα με τα σκουπίδια όχι μόνο συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Αιγίου, αλλά σε συνδυασμό με την ζέστη που κάνει, έχει δραματοποιήσει την κατάσταση για την όμορφη πόλη. 

Τα σκουπίδια σκοτώνουν το Αίγιο μία πόλη που αυτή την χρονική περίοδο, την καλοκαιρινή, ποντάρει στον τουρισμό της και στις υπέροχες παραλίες που υπάρχουν γύρω της, στον κόλπο του Κορινθιακού. 

Ποιος τουρίστας όμως θα μπορέσει να καθίσει σε μία πόλη για τις διακοπές του, όταν αυτή μυρίζει από τα σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις παραλίες και στις συνοικίες της;

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν αναγνώστες στο patrasevents.gr που μένουν στην πόλη του Αιγίου η κατάσταση είναι τραγική και ξεπερνά το αισθητικό μέρος του όλου ζητήματος. 

Έχει να κάνει με όρους δημόσιας υγείας η οποία πλέον απειλείται από τα σκουπίδια. Το θέμα με τα σκουπίδια έφτασε πριν από μερικές μέρες στις ειδήσεις του Ant1 που σε ειδική δημοσιογραφική αποστολή στο Αίγιο κατέγραψε εικόνες και μίλησε με τους κατοίκους της πόλης.

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει με αυτήν την υπόθεση. Το ΧΥΤΑ Αιγείρας στηριζόμενο στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου που δικαιώνει τους κατοίκους της περιοχής, δεν δέχεται τα σκουπίδια αυτά που έχουν γεμίσει το Αίγιο. Οι κάτοικοι της Αιγείρας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το οριστικό λουκέτο του ΧΥΤΑ.

Την ίδια στιγμή οι γειτονικοί ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδος αλλά και της ευρύτερης επικράτειας δεν δέχονται την μεταφορά σκουπιδιών από άλλες περιοχές και έτσι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά 12.000 τόνων απορριμμάτων, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.


Αίγιο: τα σκουπίδια “πνίγουν” τους κατοίκους

Ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με το Αίγιο και τους κατοίκους της χρειάζεται όμως άμεσα να υπάρξει κάποια παρέμβαση από την πολιτεία και το κράτος.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου με επέμβαση του και με έγγραφα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητάει την άμεση ανεύρεση λύσης για το θέμα των σκουπιδιών, διαφορετικά θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα που θα αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους. 

Ήδη σε σχετικές μηνυτήριες αναφορές έχει προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος του Αιγίου για το θέμα. Το μόνο θετικό για την ώρα που αφήνει ελπίδες για μία λύση, είναι ότι το βράδυ της Τρίτης βγήκαν ορισμένα απορριμματοφόρα στους δρόμους και μάζεψαν κάποια σκουπίδια από διάφορα σημεία.

Η κατάσταση όμως παραμένει δραματική, με την ατμόσφαιρα να εξακολουθεί να είναι αποπνικτική. Η ουσία είναι ότι το Αίγιο για ένα ακόμα καλοκαίρι πνίγεται στα σκουπίδια και αυτό πληγώνει την πόλη σε όλους τους τομείς της.