Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας κορυφώνονται και ένα από τα ζητήματα που πλέον έχουν κλείσει για την Οργανωτική Επιτροπή δεν είναι άλλο από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές των ομάδων. 

Οι 26 χώρες που θα έρθουν να μείνουν στην Πάτρα τις ημέρες της μεγάλης αθλητικής γιορτής για την αχαϊκή πρωτεύουσα (από 25 έως και 31 Αυγούστου) θα περιλαμβάνουν στις αποστολές τους πάνω από 2.000 άτομα. Αθλητές, προπονητές, συνοδούς και όλα τα σχετικά. 

Οι αποστολές αυτές θα δώσουν κίνηση και ζωή στα ξενοδοχεία της περιοχής και από αυτή την άποψη οι Παράκτιοι Αγώνες πρόκειται να ενισχύσουν την τουριστική δυναμική της Αχαΐας, γεμίζοντας με κόσμο τις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού. 

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Οργανωτική Επιτροπή με τις αυξημένες απαιτήσεις των ξενοδόχων αρχικά, ξεπεράστηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το κονδύλι που είχε κόψει άλλωστε το υπουργείο Τουρισμού για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία των αθλητών ήταν συγκεκριμένο και δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για να ξεπεραστεί. 

Οι αθλητές και οι αποστολές των αθλημάτων της κάθε χώρας που θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και γενικότερα όλης της Αχαΐας. Η ακτίνα των ξενοδοχειακών μονάδων που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές των ομάδων ξεκινάει από το Διακοπτό και φτάνει έως την Καλόγρια. 

Παράλληλα, συμφωνίες κλείστηκαν και με ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές εκτός της Αχαΐας, όπως η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στο οικονομικό σκέλος (οι μονάδες του νόμου ζητούσαν περισσότερα χρήματα), ωστόσο υπάρχει ομάδα που λόγω της φύσης του αγωνίσματος της, προτιμήθηκε να μείνει εκτός Πάτρας.


Άλλωστε, η Οργανωτική έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τουριστικά γραφεία για να μεταφέρουν τις ομάδες αυτές από τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν στην Πάτρα.

Το θέμα των καταλυμάτων και των ξενοδοχειακών μονάδων ήταν ένα από τα καυτά ζητήματα που απασχολούσε την Οργανωτική, από τη στιγμή που οι συμφωνίες δεν είχαν κλειστεί τους προηγούμενους μήνες. 

Μη ξεχνάμε, εξάλλου, ότι οι αγώνες γίνονται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και αυτό αύξανε τις δυσκολίες του ζητήματος. Το σημαντικό είναι ότι οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες έρχονται στην πόλη και στην περιοχή μας για να ενισχύσουν εκτός των άλλων την τουριστική δυναμική τους, ελπίζοντας ότι θα φέρουν και επιπλέον επισκέπτες από άλλα μέρη του εξωτερικού για να δουν από κοντά τη διοργάνωση.