Για την επαγγελματική του πορεία στη δισκογραφία, τη μετέπειτα μετάβασή του στο θέατρο, την άποψη του για το σημερινό επίπεδο των τηλεοπτικών προϊόντων αλλά και των καλλιτεχνών που βρίσκονται στο προσκήνιο μίλησε ο Νίκος Μουρατίδης. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον Ρένο Χαραλαμπίδη ότι υπήρξε περίοδος που φαλίρισε προσωπικά και έκτοτε ζει «μετρημένα».

Γνωστός για τις αφιλτράριστες τοποθετήσεις του και το καυστικό ύφος του, χαρακτηρίζει «σκουπίδια» τα προγράμματα που παίζονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, γεγονός που του προκαλεί αφόρητη θλίψη. «Δεν έχει τέλος ο πάτος» λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουρατίδης, ενώ εκφράζει ανοιχτά την άποψή του και για το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

«Με πιάνει θλίψη με όλο αυτό που συμβαίνει στην καλλιτεχνική ζωή, από επίπεδο, από ταλέντο, από μόρφωση, από star quality, από κουλτούρα. Το τρίο Νατάσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, έχει δοκιμαστεί μια δεκαετία και πάνε πάρα πολύ καλά. Στους νέους που ξεχωρίζουν είναι και η Παυλίνα Βουλγαράκη».

Ερωτηθείς για την εκρηκτική πορεία ανόδου που διαγράφει η Ελένη Φουρέιρα ο γνωστός «κριτής» είπε: Είναι καλή σε αυτό που κάνει, αλλά δεν τραγουδάει live. Λέει ότι κάνει live και τραγουδάει playback.

Για τη σχέση του με το Γιώργο Μαζωνάκη: Τον πήρα από το 0 και τον έκανα platinum artist.

Για τη γνωριμία του με τον Σάκη Ρουβά και την επιλογή του να τραγουδήσει το «Άξιον Εστί»: Με ρώτησαν, δεν συμφωνούσα και έκτοτε δεν μου μιλάει.

Για τα παιδιά που βγαίνουν από τα talent shows: Δεν πρέπει να περιμένουν καμία βοήθεια από την τηλεόραση. Τους χρησιμοποιεί για να καλύψει τηλεοπτικό χρόνο. Η συμβουλή μου είναι: πηγαίνετε στα Talent Shows αλλά εκμεταλλευτείτε την παρουσία σας εκεί, όπως σας εκμεταλλεύονται κ αυτοί.

Για την περίοδο που φαλίρισε: Ό, τι χρήματα μάζεψα από τις καλές εποχές της τηλεόρασης, αντί να ανοίξω ένα γραφείο managing καλλιτεχνών, τα επένδυσα σε έναν εκδοτικό οίκο για να βγάζω βιβλία. Φαλίρισα και τώρα ζω πάρα πολύ μετρημένα. Κάνω ξανά ραδιόφωνο και γράφω στο μπλόγκ μου –το οποίο λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία.