Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοτικής αρχής για τη νέα της θητεία είναι η ανάπλαση του χώρου της Ξερόλακκας και η ταυτόχρονη ολοκλήρωση του έργου του ΧΥΤΑ του Φλόκα. 

Είναι ένα ζήτημα που περνάει, θέλοντας και μη από τον τομέα της καθαριότητας, αλλά και της ανακύκλωσης, από τη στιγμή που μιλάμε για έναν χώρο που στη συνείδηση των Πατρινών έχει πια συνδεθεί με την διαχείριση των απορριμμάτων, την Ξερόλακκα.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η ανάπλαση του χώρου της Ξερόλακκας, έχοντας τη πεποίθηση ότι μιλάμε για μία περιοχή που έχει ένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον και σχετίζεται με την πολιτιστική - τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας, καθώς γειτνιάζει με τον Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης, ενώ βρίσκεται πάνω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. 

Στο αρχαιολογικό πάρκο που θέλει να φτιάξει ο δήμος με επίκεντρο το οικόπεδο της αστυνομίας, δίπλα από το μουσείο (είναι να του παραχωρηθεί από τη στιγμή που θα φτιαχτεί στο δικό του οικόπεδο στο Ζαβλάνι το νέο Αστυνομικό Μέγαρο), η Ξερόλακκα αναμένεται να έχει περίοπτη θέση.

Όμως πριν από όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, το εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων και κομποστοποίησης και να ξεκινήσει το έργο στο Φλόκα. 

Σε ότι έχει να κάνει με το τελευταίο μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη του έργου και οι διαδικασίες πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το ΧΥΤΑ του Φλόκα θα συγκεντρώνει τα σκουπίδια της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου.

Από την Ξερόλακκα θα φύγουν όλες οι δομές που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, ακόμα και ο σταθμός των φορτηγών του στόλου του δήμου που υπάρχει εκεί, καθώς ο δήμος ήδη ετοιμάζεται για να κάνει τη κίνηση και να πάρει το κτίριο όπου στεγαζόταν παλιότερα ο Όμιλος Καμπέρου, στο τέρμα της Οβρυάς. Ένα κτίριο που πλέον έχει περάσει στην τράπεζα και το οποίο ο δήμος σκοπεύει είτε να νοικιάσει, είτε να αγοράσει. 

Η ένωση των τομέων και ο ο νέος αντιδήμαρχος

Η νέα δημοτική αρχή, όπως φάνηκε και στο σχήμα που ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ο Κώστας Πελετίδης, ενώνει την καθαριότητα με την ανακύκλωση σε μία υπέρ - αντιδημαρχία, σκοπεύοντας να προχωρήσει την εκστρατεία που είχε ξεκινήσει πάνω στον τομέα του περιβάλλοντος με τις διάφορες δράσεις, όπως οι πράσινες γωνίες, οι νέοι κάδοι που έχει προμηθευτεί και άλλες. 

Δράσεις που έβαλαν σε ένα τέτοιο "μότο" τους πολίτες της πόλης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ξύπνησε στην Πάτρα το αίσθημα της οικολογικής συνείδησης και της ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα που αφορούν την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της ποιότητας της ζωής μας. 

Ο νέος αντιδήμαρχος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Εργαστηρίου Δυναμικής Μηχανών Νικόλαος Ασπράγκαθος, θεωρείται από πολλούς το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.

Είναι υπεύθυνος της Ερευνητικής Ομάδας Ρομποτικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, έχοντας στην πολυετή ακαδημαϊκή του πορεία, δεκάδες δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή περιοδικά και πολλές συμμετοχές σε ερευνητικά έργα με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση καθώς και σε ευρωπαϊκά δίκτυα Αριστείας.

Είναι ο άνθρωπος που στο δημοτικό σχήμα θα ενώσει την καθαριότητα, την ανακύκλωση, αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου, έχοντας μια τεράστια εμπειρία πάνω σε τέτοια ζητήματα, κάτι που αναμένεται να φανεί χρήσιμο στο έργο που έχει μπροστά του, ευελπιστώντας και στα ανάλογα αποτελέσματα, σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα που σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της Πάτρας ως σύγχρονης πόλης.