Για 4η συνεχή φορά το Επιμελητήριο Αχαΐας λαμβάνει μέρος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται από τις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Ινδία.

Το Επιμελητήριο φιλοξενεί  σε 40 τμ επιχειρήσεις του Νομού Αχαΐας, οι οποίες προβάλλουν τα προϊόντα τους. Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη του Επιμελητηρίου για τις δράσεις των έργων που εκπονούνται και τα αποτελέσματά τους όπως π.χ για το έργο AGROINNOECO. Τα περίπτερα επισκέφτηκαν ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαββός, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Περιφερειάρχης  Αττικής κος Γεώργιος Πατούλης και πολλοί ακόμα  εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικήσεις Επιμελητήριων και επιχειρηματικός κόσμος.


Προϊόντα της Αχαΐας υπάρχουν στο περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  στο οποίο εκτίθενται κλαδικά τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η ΔΕΘ παραμένει πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι έχουν την ευχέρεια να δουν τις εξελίξεις στην παραγωγή, στις υπηρεσίες καθώς και στο ακαδημαϊκό επίπεδο της χώρας μας.

Οι εκθέτες φέτος φτάνουν τους 1600 και περίπου 80 επιχειρήσεις από την Ινδία θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα με την έκθεση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτων Μαρλαφέκας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Σάαντ Κάραμπετ συμμετείχαν στις εργασίες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Την Έκθεση επισκέφτηκε και υποστήριξε επίσης και ο Ά Αντιπρόεδρος κος Αριστείδης Τηλιγάδας.

Οι Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, να συζητήσουν και να θέσουν τα φλέγοντα θέματα για την επιβίωση αλλά και εξέλιξη του Επιμελητηριακού θεσμού.