Δεκάδες επιχειρηματίες από την εστίαση της Πάτρας παρευρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο για να πουν το τελευταίο αντίο στον Νίκο Λάγιο. 

Η εξόδιος ακολουθία του επιχειρηματία που έγραψε χρυσές σελίδες στον κλάδο της εστίασης της Πάτρας, ανοίγοντας μαγαζιά που έμειναν για πάντα στη μνήμη των Πατρινών, τελέστηκε μέσα σε συγκινησιακό κλίμα. Ο Νίκος Λάγιος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Αγυιά, το πρωί της Τρίτης.

Ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την εξέταση, το μοιραίο συνέβη τουλάχιστον δύο μέρες πριν τον εντοπίσουν. Ο εκλιπών, εκτός από ένας πρωτοπόρος και επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, υπήρξε για έξι χρόνια πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, από το 2005 έως και το 2011. 

Ο ΣΚΕΑΝΑ του οποίου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέστησαν στη κηδεία, σε ανακοίνωσή τους αποχαιρέτησαν τον Νίκο Λάγιο για το μακρινό του ταξίδι ως εξής: "Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον χαμό του επί σειρά ετών προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ, Νικόλαου Λάγιου, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο κ. Λάγιος διετέλεσε πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, από το 2005 έως το 2011, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους και πρωτοπόρους επιχειρηματίες του κλάδου".