Μία νέα εποχή ξεκινάει για τη Λαγουδέρα και τους ήρωες του Φτασμένου! Ο Ανδρέας Μπασκιάς και ο Κίμωνας Ορλώφ βρίσκονται πλέον σε διαφορετικές χώρες αλλά ζουν την απόλυτη καταστροφή. Με μοναδική διαφορά ότι ο ένας από τους δύο δεν το γνωρίζει.

Το μυστικό που τους δένει έχει πλέον αποκαλυφθεί αλλά, η στιγμή της συμφιλίωσης πατέρα και γιού δεν έχει έρθει ακόμη…

Στη νέα εποχή της Λαγουδέρας οι… φουρτούνες αρχίζουν όταν το πρώτο γεμιστό καλαμάρι βγει από την κουζίνα!

Ρώσοι, διαμάντια και πολλές θύελλες έρχονται στο Φτασμένο σερβιρισμένες α λα Ανδρέας Μπασκιάς και Κίμωνας Ορλώφ με μοναδική συνταγή την πιο νόστιμη από όλες, εκείνη της αγάπης.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 1 και 2

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου – Επεισόδιο 1: «Καλαμάρι γεμιστό της Λούνας»

Το καλοκαίρι πέρασε και το φθινόπωρο βρίσκει τον Κίμωνα στη Φλωρεντία. Μόνο που  τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον άλλοτε κραταιό σεφ. Η περιουσία του έχει εξαφανιστεί και η φήμη του έχει καταβαραθρωθεί για τα καλά. Την ίδια στιγμή στο μακρινό Φτασμένο, ο Αντρέας έχει περάσει το καλοκαίρι με την αλήθεια -ότι ο Κίμωνας είναι γιος του- να «κάθεται» σταδιακά μέσα του και την ανάγκη του να βοηθήσει τον «νεόκοπο» γιο του να μεγαλώνει. Παράλληλα κάνει την εμφάνιση της στο χωριό η μυστηριώδης Λούνα  που εμπορεύεται καλαμάρια με περίεργη γέμιση και σκοπό. Η Ζαμπέλα ψάχνει να βρει τα ίχνη της εξαφανισμένης Φάλον αλλά τελικά βρίσκει την ανιψιά της. Ο Αντρέας μαθαίνει από την Ιταλία τα νέα για τον γιο του και αποφασίζει να πάει στη Φλωρεντία για να βοηθήσει τον Κίμωνα.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου – Επεισόδιο 2: «Fratelli di Firenze»

O φόβος για τα αεροπλάνα νικάει τον Αντρέα και τον επαναπατρισμό του Κίμωνα στο Φτασμένο αναλαμβάνουν τα ξαδέρφια της οργής, Λάκης και Σωκράτης. Ο Κίμωνας έχει ξεπέσει στον απόλυτο βαθμό αλλά παρά την κατάντια του δεν τους κάνει τη χάρη να τους ακολουθήσει. Η Λούνα δίνει απίστευτες προσφορές για να αγοράσει όλα τα καλαμάρια που αλιεύονται στο Φτασμένο ενώ ζητάει από τον Αντρέα να χρησιμοποιεί τα ψυγεία της Λαγουδέρας για την αποθήκευσή τους. Ο Αντρέας, μην ξέροντας τι τον περιμένει δέχεται. Το Ροκανίδι έχει ανοίξει τις πόρτες του κάτω από την διεύθυνση του Μένιου αλλά από την πρώτη μέρα ο γιος της Ζαμπέλας βάζει την σφραγίδα της κακοδιαχείρισης φαρδιά- πλατιά. Στη Φλωρεντία, ο Κίμωνας ξεπερνά το όριο της εξαθλίωσης και ο Λάκης με τον Σωκράτη του θυμίζουν ποια είναι η οικογένεια του… Θα δεχτεί να επιστρέψει μαζί τους στο Φτασμένο;