Το Σωματείο "Ιπποκράτης" για τα προβλήματα του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" αναφέρει:

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ολοένα και καθημερινά, παρουσιάζονται πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα στα Νοσηλευτικά τμήματα και τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας, κυρίως από άστοχες και μάλιστα χωρίς λόγο τις πιο πολλές φορές, παρεμβάσεις της Νοσηλευτικής Διευθύντριας και κατ΄ επέκταση της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, που δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται έχει σοβαρό έλλειμμα συντονισμού, συνεργασίας και ενιαίας έκφρασης.

Τα προβλήματα αυτά, ενδεικτικά μπορούμε να πούμε ότι είναι:

Τα προβλήματα της προηγούμενης εβδομάδας, με την ξαφνική αλλαγή και μάλιστα εν μέσω της εβδομάδας των προγραμμάτων Υπηρεσίας, επικαλούμενοι ως δικαιολογία, ανύπαρκτη και ψευδέστατη δικαστική απόφαση των διετούς Νοσηλευτριών. Κίνηση και παρέμβαση που ήταν αρνητική για την Νοσηλευτική Διεύθυνση, και που δυστυχώς, παρά το θετικό ξεκαθάρισμα της υπόθεσης με λύπη μας βλέπουμε μέλη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης να συντηρούν αυτήν την ψευδέστατη και ανυπόστατη δικαιολογία, κάτι που σαφώς δεν τιμά την Νοσηλευτική, προκαλώντας έτσι σύγχυση και αναταραχή στον κλάδο.
 Τα προβλήματα με την ανυπαρξία υπευθύνου στην Ουρολογική, τις αστήρικτες σχετικές δικαιολογίες και τα σχετικά ήξεις - αφίξεις και ιδιαιτέρως τα όσα τραγελαφικά ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας αυτού του κενού, που δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται ακόμη.
Τα πρόσφατα προβλήματα με την ¨ΕΠΟΠΤΕΙΑ¨ της Πλαστικής και της Ουρολογικής, από τις Νοσηλεύτριες της Χειρουργικής και της Ορθοπεδικής, που είναι απόρροια του προηγούμενου προβλήματος, κίνηση ανούσια που έχει αναστατώσει τον Νοσηλευτικό κλάδο των προαναφερόμενων τμημάτων, αναποτελεσματική ίσως και επικίνδυνη και όχι μόνον.
 Το αλαλούμ με την λειτουργία των ΤΕΠ και το Γαστρεντερολογικό και ιδιαιτέρως τα νέα δεδομένα με την εκπαίδευση όλων των Εργαζόμενων στα ΤΕΠ στα του Γαστρεντερολογικού, κλπ άλλα που μας οδηγούν στην αναγκαιότητα της σχετικής συγκέντρωσης των εκεί Εργαζομένων με σκοπό και στόχο τις κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι το πρόβλημα υφίσταται για πολύ, όπως και η αδιαφορία αντιμετώπισης του.
Τα τυπικά αλλά ουσιαστικά προβλήματα των προγραμμάτων υπηρεσίας, όπου υπάρχουν ακόμη μη σύννομα ωράριο και προγράμματα στα οποία υποβαθμίζεται ή αν το θέλετε δεν αναγνωρίζεται ο τίτλος σπουδών των Συναδέλφων μας.
Προβλήματα
Που δεν ξέρουμε αν είναι συνειδητά η όχι. Αν είναι μέρος κάποιου σχεδίου, ή αν είναι απόρροια προσωπικών επιλογών των μελών της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ή το χειρότερο του ορατού πλέον όπως προαναφέρθηκε και μάλιστα σοβαρού ελλείμματος συνεργασίας και συντονισμού, που υπάρχει εκεί…..
Όπως και νάχει πάντως το όλο ζήτημα
Εκείνο που έχει σημασία για εμάς, είναι, ότι αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν, αυτή η καθημερινή και χωρίς λόγο παρέμβαση-πίεση- αναταραχή και πολλές φορές ΜΠΟΥΛΙΝΚ στον Νοσηλευτικό κλάδο, που ζει ένα πραγματικό ‘δράμα', δεν ωφελεί την υπηρεσία μας και κανέναν.
Γι΄ αυτό τον λόγο Θα πρέπει
να αλλάξει άρδην αυτή η κατάσταση και το κλίμα που υπάρχει.
και να υπάρξει επιτέλους πνεύμα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ και ΕΠΙΚΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ συνεργασίας
και σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.
Απέναντι λοιπόν σ΄ αυτά τα υπαρκτά ζητήματα, που απασχόλησαν πρόσφατα και το Διοικητικό μας Συμβούλιο, όπου πάρθηκαν και σχετικές αποφάσεις μιας σειράς παρεμβάσεων, ζητάμε να δοθεί επιτέλους τέλος.
ΑΜΕΣΑ να οριστεί υπεύθυνη στην Ουρολογική κλινική, που θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία της, όπως και πλαστική.
ΑΜΕΣΑ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ να σταματήσουν τα ¨παιχνίδια και τα σενάρια¨ με την δήθεν δικαστική απόφαση των διετούς και όλα τα σχετικά γύρω απ΄ αυτό, ακόμη και το Μπούλινκ που δυστυχώς υφίσταται Συναδέλφισσες, από μέλη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης.
ΑΜΕΣΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ να σταματήσει η προαναφερόμενη ¨εποπτεία¨.
ΑΜΕΣΑ και δια παντός να διαχωριστεί το ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ από τα ΤΕΠ και να στηριχθεί η ομαλή και απρόσκοπτη, πλήρη και σωστή λειτουργία τους.
ΑΜΕΣΑ να επανέλθει σε όλα τα επίπεδα η νομιμότητα στο ωράριο, που δεν είναι άλλο από το 7-3, 3-11 και 11-7.
ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ, στην έκδοση των προγραμμάτων υπηρεσίας να λαμβάνεται υπ΄ όψιν, ή η σειρά αρχαιότητας όπου σαφώς και θα αναφέρεται ό τίτλος σπουδών, ή η κατηγορία του Εργαζόμενου ΠΕ-ΤΕ και στη συνέχεια η ΔΕ.
Τέλος, αφού υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά, την πιστή εφαρμογή των ημερήσιων, που θα πρέπει να εκδίδονται για κάθε μετακίνηση προσωπικού, όπως αυτό απορρέει από την κείμενη νομοθεσία και την σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας, εφιστούμε την προσοχή όλων για σοβαρές και ουσιαστικές κινήσεις και βεβαίως την αντιμετώπιση ΑΜΕΣΑ όλων των προαναφερόμενων για να επανέλθει επιτέλους η ηρεμία και η ομαλότητα στο ευαίσθητο Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας."